Dit recept voor groentelasange is perfect voor het hele gezin én voor mensen die geen gluten of koolhydraten willen eten. Deze lasagne is ook suikervrij. Een winstpunt: onze kinderen zaten er van te genieten!
Bekijk dit basisrecept voor groentelasagne. Variëren is natuurlijk mogelijk. Deel jouw tips onder aan deze pagina bij de reacties!
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 aubergines
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 4 pomodori tomaten
- 500 gram tomatenpassata
- 2 theelepels biologische honing
- 1 scheut balsamico
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 2 bollen mozzarella
- 250 gram geraspte kaas
- olijfolie voor het fruiten van het uitje en het insmeren van de ovenschaal of braadslede
Tip: cookingspray is makkelijk voor het invetten van je ovenschaal)
Bereidingswijze groentelasagne
Start met het verwarmen van de oven op 200 graden. Daarna kun je het best beginnen met het snijden van de aubergine en courgette in dunne plakken met de kaasschaaf of groentesnijder. Leg alle plakjes naast elkaar en strooi er wat zout overheen. Daarna kun je de rest gaan snijden de mozzarella in blokjes, tomaten in plakjes, knoflook en uitjes in kleine stukjes. De courgette en aubergine mogen best een kwartiertje drogen.
Als alle ingrediënten gesneden zijn, kun je de ui en knoflook fruiten in een klein beetje olijfolie. Na een minuut of 3 kun je de passata toevoegen. Zodra het aan de kook is, kun je de Italiaanse kruiden, honing, scheutje balsamico, peper en zout naar wens toevoegen. Laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Vet de ovenschaal in en doe er een klein laagje tomatensaus in de schaal en bouw de lasagne op volgens onderstaande volgorde:
- laagje aubergine
- laagje tomaten
- laagje courgette
- laagje mozzarella
- laagje saus
- herhaal deze volgorde nog een keer
Sluit het geheel af met een laagje geraspte kaas. Het geheel mag 45 minuten in de oven.
Lekker met een frisse rucolasalade of een paar stukjes brood om in de saus te dopen.
Eet smakelijk!
PS Heb je het recept van de glutenvrije wrap-taart al gezien? Dat is echt een succes!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024