Tussen de middag eet ik in de wintermaanden graag soep. Zeker nu ik weet dat ik beter gekookte of gegrilde groente kan eten in verband met mijn darmen. Rauwe groentes en salades zijn heerlijk, maar kunnen een aanslag zijn voor mijn darmen, helaas. Rauwe groentes zijn namelijk intensiever om te verwerken voor je darmen. Dus nu heb ik maar weer een lekker soepje gemaakt met veel groenten.
Ik maak meestal een pan soep, waar ik dan een of twee keer van kan lunchen. Gezellig, samen met manlief. We werken immers beiden thuis tegenwoordig en lunchen dan ook gezellig samen.
Hieronder heb ik het recept voor deze gezonde witlofsoep voor je uitgeschreven.
Hoe maak je deze knolselderij witlofsoep?
Ingrediënten voor een pan soep:
- Twee knolselderij
- Een stronk prei
- Twee stronkjes witlof
- 400 ml kookroom
- Pompoenzaadjes
- Bouillonblokje
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de knolselderij in kleine blokjes en de prei en witlof in plakjes.
Fruit de knolselderij even aan in een scheut olijfolie. Voeg twee minuutjes later de rest aan groente toe. Voeg een groot glas water en het bouillonblokje toe en laat de groenten even stoven. Als de groenten zo goed als gaar zijn (na ongeveer 15 minuten) kun je de kookroom toevoegen. Pureeer de soep vervolgens met een blender.
Maak het geheel af met zout en peper naar smaak, schenk de soep uit in een kom of bord en strooi de pompoenzaadjes als topping over de soep.
Eet smakelijk!
PS. Deze soepen zijn ook een aanrader:
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter