Een paar weken geleden heb ik tips en richtlijnen van het Pioppi dieet voor je op een rijtje gezet, maar dan is het natuurlijk altijd nog de kunst om goed te koken volgens deze richtlijnen. Oké, die 24 uur vasten lukt natuurlijk wel zonder kookboek 😉
Kookboek met Pioppi recepten
Gelukkig is er een oplossing voor de vraag hoe te koken volgens het Pioppi dieet. Er is nu een echt kookboek, gemaakt door de doktoren van het eerdere boek en in samenwerking met Nora French. Fan van Nora was ik al, zie mijn interview. Dus je snapt dat ik uitkeek naar dit kookboek. Want ik volg geen specifiek dieet, maar mijn leefstijl past aardig goed bij deze methode.
In het eerste boek met de uitleg van het Pioppi dieet staat ook een lifestyleplan van 21 dagen, maar de recepten zijn zonder foto’s en ze verwachten eigenlijk dat je jouw weg vindt met deze recepten. Dit nieuwe Pioppi-kookboek is echter een handig hulpmiddel. Vier weekmenu’s, met een paar handige uitgangspunten. Denk dan aan het wekelijks koken van bouillon,, bak wekelijks brood van noten&pitten en om de week notengranola of pittencrackers. Nog een paar kleine praktische tips:
- Gebruik dagelijks 2-4 eetlepels olijfolie (dus door je eten)
- Iedere dag een handjevol noten
- Gebruik restjes de volgende dag als lunch
- Kies vooraf een dag om te vasten. Gaat het moeizaam? Neem een kopje bouillon of lichte lunch
En nu de recepten…
Daar draait het immers om bij een kookboek. Al staat de basis van het dieet ook hier weer uitgelegd op de eerste 40 pagina’s. Wel zo handig!
Mijn eerste indruk is dat er heerlijke recepten staan, met makkelijke producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Bij de biologische winkel kopen is natuurlijk beter, maar als je daar even geen tijd voor hebt, kun je je ingrediënten echt wel dichtbij kopen.
- Heerlijke wraps om te gebruiken als lunch, toch weer anders dan ik kende. Bijvoorbeeld spinaziewraps met eieren, kaas en spinazie door het beslag heen.
- Makkelijke ontbijtgerechten, die je ’s morgens heel snel kunt maken of een keer in de week vooraf. Denk aan een koffieshake met roomboter, cacao en kokosolie (net iets anders dan de bulletproof koffie die ik vaak drink voor het sporten). De appelomeletjes uit de oven ga ik ook zeker maken. Die zien er zo lekker uit!
- Hoofdgerechten komen uit alle windstreken. Wel zo fijn voor de variatie. Denk aan curry en pad thai uit het Verre Oosten, courgette-pizza met Italiaanse invloeden, vrij Hollandse Andijviestamppot en bijzonder tapas. Heerlijk voor in het weekend!
Bonus recepten uit Pioppi!
Naast deze recepten van Norah French bevat het boek ook 40 chef-recepten van Antonio Morinelli. Hij is de chefkok van het gerenommeerde restaurant Suscettibi in Pioppi. Een paar van zijn recepten:
- Omelet met broccoli en een met courgette & rode ui (lunch)
- Worst met bimi (lunch)
- Vlees ala pizzaiola (diner)
- Kikkererwtencreme met stokvis (diner)
- Italiaanse groentestoof (diner)
- Gevulde aubergine met geitenkaas (diner)
- Paprikasalade (basis- & bijgerecht)
- Andijvie met bonen (basis- & bijgerecht)
- Gegrilde pompoen (basis- & bijgerecht)
Kortom een kookboek met heel veel lekkere Pioppi recepten. Sowieso lekker, of je nu wel of niet het Pioppi-dieet volgt!
Meer over Pioppi, hét kookboek
Val af, voel je goed en verminder het risico op diabetes type-2 en hartaandoeningen.
Auteur: Aseem Malhotra, Donal O’Neill, Nora French
Nederlands | Hardcover | 200 pagina’s | Karakter Uitgevers B.V. | januari 2019
Prijs: 19,95, te koop bij bol.com, Bruna en Bookspot
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter