Curry is een van de favorieten van manlief en mijzelf. Maar onze dochter is niet zo’n fan, zoals ik vaker meld bij mijn recepten 😉 Tegenwoordig werkt ze in de horeca, dus nu eten we veel vaker met z’n tweetjes. Vaak staat er dan een curry of iets dergelijks op tafel.
Ik zorg er bijna altijd voor dat we veel groenten eten tijdens een maaltijd. Groente is nu eenmaal de basis van een gezond eetpatroon. In dit recept vind je bloemkool en spinazie. Beiden heel gezond en vol voedingsstoffen. Door de combinatie met curry heb je geen flauw gerecht en zijn de groente niet meer overheersend. Voor wie niet zo’n fan is van groente, is dit een goede ‘oplossing’. Hieronder vind je mijn bloemkool-curry-recept.
Leestips:
Hoe gezond is bloemkool? (inclusief 10 manieren om bloemkool te eten)
Hoe gezond is spinazie?
Hoe maak je deze koolhydraatarme maaltijd met bloemkool en curry?
Ingrediënten voor 2 personen:
- kleine bloemkool in roosjes
- 400 gram verse spinazie
- 2 eetlepels pecannoten
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels garam massala
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 kleine uien, gesneden
- 100 ml. kokosmelk
- sambal, zout & peper naar smaak
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Kook de bloemkool in ongeveer 20 minuten beetgaar. Giet het vervolgens af en pak de een grote wokpan. Doe daar 2 eetlepels olie in. Bij dit soort gerechten heeft kokosolie mijn voorkeur.
In de olie fruit je vervolgens de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de bloemkool, kokosmelk en kruiden toe. Als het zo’n 5 minuutjes heeft getrokken, kun je de spinazie toevoegen tot het geslonken is.
Ondertussen kun je in een droge koekenpan de pecannoten roosteren en dat als topping op de bloemkool-curry doen.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter