Focaccia vind ik altijd erg lekker. Maar de focaccia die je kant-en-klaar koopt, gaat niet zo goed met mijn darmen. Dus ik ben zelf aan de slag gegaan om een glutenvrije variant te bedenken. Daarom heb ik ervoor gekozen om de focaccia met boekweitmeel te maken. Dat is een stuk vriendelijker voor mijn darmen, doordat er geen gluten in zitten.
Omdat vrij veel mensen toch wat last hebben met het verteren van gluten, zonder dat ze per se allergisch of intolerant hoeven te zijn, deel ik graag dit recept met je. Misschien helpt dit recept voor een glutenvrije focaccia jou ook! Hieronder deel ik mijn recept.
Hoe maak je glutenvrije focaccia?
Ingrediënten:
- 300 gr boekweitmeel
- 200 ml warm water
- 10 gr droge gist
- 2 el olijfolie
- 2 tl tijm
- 2 tl oregano
- snuf zout
- snoeptomaatjes
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:
Doe het meel in een mengkom en voeg het zout alvast toe. Meng in een klein glaasje de gist met 50 ml water tot een papje en voeg dit bij het meel. Voeg nu ook de olijfolie en de rest van het water toe. Roer eerst goed door en kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg.
Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier.
Kneed het deeg goed door en vorm een grote bal. Leg de deegbal op het bakpapier en druk en rol het met je handen uit tot een brood. Zorg ervoor dat het midden van het brood iets dieper is door daar iets harder met je vingers op het deeg te drukken. Hierdoor ontstaat een opstaande rand aan de zijkant van het brood.
Nu is wat geduld vereist, want het deeg moet opnieuw rijzen. Bedek het deeg opnieuw met de vochtige theedoek en laat het ongeveer 30 minuten rustig staan.
Zet intussen de oven aan op 180 graden Celsius.
Als het deeg klaar is, kun je het gaan beleggen. Strooi de kruiden, kaas en tomaatjes over het deeg.
Schuif het geheel nu in de voorverwarmde oven en bak het 35 tot 40 minuten. En dan… genieten maar!
Tip: Combineer deze glutenvrije focaccia met een heerlijk zelfgemaakte tomatensoep!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter