• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Lunch   Suikervrij appel bananenbrood met walnoten

Suikervrij appel bananenbrood met walnoten

Laatste update: 31 augustus 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Er zijn verschillende varianten van bananenbrood. Ook wij eten graag bananenbrood. Dit keer lekker met walnoten. Op de foto zie je er heel veel. Maar daar kun je zelf mee variëren. Walnoten zijn heel gezond en goed voor de hersenen, dus goed om regelmatig te eten 😉

Recept bananenbrood met walnoten

‘Droge’ ingrediënten

  • 2 kopje volkoren (spelt)meel
  • 1 kopje havermout (of havermoutmeel)
  • 2 theelepels koek- of speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • een snuf zout

‘Natte’ ingrediënten

  • 1,5 rijpe banaan in stukjes
  • een halve appel in kleine stukjes
  • 4 theelepels chiazaad
  • 1 kopje sojamelk (ongezoet)

Voor de vulling

  • de resterende halve banaan, in stukjes
  • halve appel in stukjes
  • 3 grote eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • handje gehakte walnoten, om bovenop te strooien

Bereiding

Verwarm de over voor op 220 graden. Mix vervolgens de havermout op de hoogste stand fijn in de keukenmachine, tot een mooi fijn meel. Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en roer het geheel goed door.

Hak de appel en banaan en doe alle natte ingrediënten samen in de keukenmachine. Laat deze 2 minuten op lage snelheid draaien, totdat het een wat gelijkmatige substantie is. Het zal een beetje ‘lobbig’ zijn, doordat de chiazaadjes het vocht hebben opgenomen.

Haal de natte ingrediënten uit de keukenmachine en voeg deze bij de droge ingrediënten in de mengkom en roer het geheel door.

Voeg als laatste de ingrediënten van de vulling toe. Roer het geheel nogmaals door. Zorg dat je het broodbakblik met een bakpapiertje bedekt of goed invet met kokosolie, en spatel het deeg in het bakblik. Je kunt er nog wat gehakte walnoten bovenop doen.

Laat het brood eerst 10 minuten op 220 graden bakken tot de walnoten mooi donker zijn. Draai dan de temperatuur terug naar 175 graden en laat het brood nog 20-25 minuten bakken.

Voordat je het aansnijdt, laat het even een minuutje afkoelen. Het brood is verrukkelijk als het zacht en warm is. Je kunt het een aantal dagen bewaren in de koeling, zorg wel dat je het dan goed verpakt in een afgesloten doos.

Tip:

Een lepel honing erdoor als je het iets zoeter wilt maken.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Het lekkerste recept voor Vegan Bananenbrood, zonder ei en niet klef!
    Het lekkerste recept voor Vegan Bananenbrood, zonder ei en…
  • Eenvoudig recept voor een suikervrij chocolade-bananenbrood met havermout
    Eenvoudig recept voor een suikervrij chocolade-bananenbrood…
  • Gezonde maaltijdsalade, snel klaar!
    Gezonde maaltijdsalade, snel klaar!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Recept voor een gezonde soep met kokosmelk - 24 september 2023
  • Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
  • Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bananenbrood, brood, brood bakken, brooddoos, Spelt, suikervrij, walnoten

Lees Interacties

Reacties

  1. Mark zegt

    24 mei 2014 om 21:40

    Zit hier te watertanden achter mijn toetsenboord. Recept direct uitgeprint, zal zeker gebruikt worden voor volgende verjaardag!

    Beantwoorden
  2. Steven Dotsch zegt

    24 mei 2014 om 18:01

    Hi

    Great recipe. Why not translate it into English and let me insert it on our UK Speculaas recipe website at http://www.speculaas.co.uk of course with link back to your site!

    Best regards

    Steven Dotsch
    The Speculaas Spice Master Chef
    The Speculaas Spice Company Ltd
    http://www.speculaasspice.co.uk/
    https://twitter.com/vanDotschSpices

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en ontvang als extraatje gratis 4 wandelbingokaarten.

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe gezond zijn maiskolven?
  • Quarterlife Crisis: Keuzestress bij jongvolwassenen
  • 5 x gezonde alternatieve ingrediënten voor het bakken
  • Recept voor een gezonde soep met kokosmelk
  • Hoe gezond zijn augurken?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven