Er is een nieuw kookboek van Vegalicious uit en dat ging ik gelijk uitproberen. Er staan allerlei aparte recepten in het boek, 100% vegetarisch natuurlijk! Het recept dat ik gemaakt heb, is een zomerse salade. Al is het een recept dat je ook in andere jaargetijden kunt eten.
Alleen liep ik er nu tegen aan dat ik nu geen erwtenscheuten en kwarteleitjes kon vinden. Hierbij dus een aangepaste versie van het oorspronkelijke recept. Dat is meer voorjaar denk ik, al is het een ingrediënt dat niet standaard in de winkel ligt. Dat komt wel vaker voor in het boek. Het is echt een boek met bijzondere gerechten!
Ingrediënten voor 4 personen als lunchgerecht
Verdubbel de hoeveelheden als je dit voor het diner wilt gebruiken.
- 400 gram tuinerwtjes, vers of uit de vriezer
- 200 gram krieltjes
- handje munt in kleine strookjes (handig te doen met een kruidenschaar)
- 4 gekookte eitjes
- handje gemengde kiemen
- 3 eetlepels olijfolie
- rasp en sap van 1/2 (biologische) citroen
- 2 theelepels mosterd
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Meng de olie, sap, mosterd, zout en peper door elkaar. Bak de krieltjes (15 minuten) en blancheer de tuinerwten. Zet vier borden klaar en maak ze gezellig op door eerst de tuinerwten en aardappels te mixen. De overige ingrediënten kun je er sierlijk overheen verspreiden.
Eet smakelijk!
Meer over het nieuwe Vegalicious kookboek
De feelgood-foodbijbel met meer dan 200 heerlijke vegetarische recepten
Auteur: Alice Hart
Nederlands – Paperback
336 pagina’s | Kosmos Uitgevers | juli 2018 | ISBN 9789021569567
Prijs: 15
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter