Ik kom vaak van die heerlijke recepten tegen voor allerlei lekkere tussendoortjes, maar ik weet dat ik het beste ‘functioneer’ als ik 3 keer per dag eet. Vandaar dat ik ook heerlijke repen maak voor het ontbijt. Dit recept is een kruising tussen de avocadotaart en chocolademousse.
Het schoot me zomaar te binnen tijdens een yogales ;-)) Zo kwam het idee voor deze suikervrije raw brownie.
Ingrediënten voor 2 flinke repen (of 4 chocolademuffins)
- 1 rijpe avocado
- 1 rijpe banaan
- 1 eetlepel rauwe cacao
- 1 schep kokosolie
- 1 eetlepel met wat noten, zaden (bijv. mix van de Body&Fitshop), cacaonibs, goji bessen en havervlokken (naar smaak en wat je in huis hebt)
Bereiding
10 minuten + 3 uur wachttijd (of een nacht)
Smelt de kokosolie op een laag vuurtje (zodat het net gesmolten is, anders is het niet meer raw).
Pureer de avocado en banaan met de staafmixer tot een gladde pasta. Mix de cacaopoeder erdoorheen en vervolgens de kokosolie. Als laatste roer je de noten, zaden e.d. er doorheen.
Een nachtje in de koelkast en het ontbijt is klaar. Het heeft wel een paar uur nodig om af te koelen!
Een reep was net te veel per persoon, maar als je een grote eter bent is het dus zeker voldoende. En in de koelkast kun je ook de helft bewaren voor de volgende dag.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter