Soms ben ik echt verbaasd van de eenvoud van heerlijke gerechten. Manlief is gek op kip van het spit van de locale kippenboer. Hij kwam uit het werk en ging eigenlijk gelijk de deur weer uit, met de mededeling ‘Ik ga kip halen!’
Oké, ik was nog aan het werk, dus hup snel aan de bak. Dan weet ik dat hij er ook altijd frietjes bij besteld en dus wil ik er absoluut een gezond bijgerecht bij hebben. Dat werd een wokrecept met courgette, pesto, amandelen en knoflook. Ik wilde met deze ingrediënten eerst heel iets anders maken, maar dat duurde te lang. Daarom koos ik voor wokken. En het resultaat was echt super lekker! Voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 courgette
- 2 eetlepels verse of liever zelfgemaakte pesto (zie recept vegan pesto, of pesto met spinazie)
- 1 teen knoflook fijn gesneden
- handje rucola
- olijfolie om in te bakken
- handje gehakte amandelen (of pijnboompitjes)
- zout
Bereiding van dit wokrecept met courgette en amandelen
Snijd de courgette met een mandoline of kaasschaaf in dunne plakken. Leg dit uit op het aanrecht en strooi er zout over heen. Dep het na een kwartiertje met keukenrol droog.
Doe een scheut olijfolie in de wok. Fruit de knoflook in de hete olie. Na een minuutje doe je de courgette in de pan. Na ongeveer 5 minuten, kijk je of je het overmatige vocht uit de pan. Roer vervolgens de pesto door de courgette. Maak het af met de amandelen en rucola.
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter