Richard de Leth heeft een nieuw boek: Oersterk eten – Pure voeding voor geluk en gezondheid. Een duidelijke subtitel voor zijn visie op leven: Oersterk leven – troepvrij, puur natuur!
Ik kreeg een heel persoonlijk recensie-exemplaar toegestuurd. Dat vind ik zo leuk.
Gelijk bekeken en de boodschappenlijst gemaakt om heerlijke gerechten te maken uit dit boek. Ik hou van de Oersterke keuken! Zoveel pure smaken ;-))
Kookboek met veel basisinformatie
Het is een kookboek, maar staat vol met allerlei basisinformatie over eten vanuit de Oersterk visie van Richard. Hij heeft het boek samen met Jolanda Dorenbos geschreven. Zij is bekend van zijn eerste kookboek Oersterk Koken.
Het boek begint met de principes van oersterk leven. Wat eet je wel en wat eet je niet? Met daarbij ook het waarom. Het boek start met een aantal basisrecepten voor:
- alternatief voor brood
- alternatief vooraardappels
- bindmiddelen
- sauzen
- bouillon
- kruidenmixen
Koken met de seizoenen
Zoals je kunt begrijpen aten de mensen in de oertijd conform de seizoenen. Dat is ook terug te vinden in de recepten. De indeling is dan ook conform de seizoenen. Naast de basisrecepten zijn er nog een paar recepthoofdstukken die niet met de seizoenen zijn, zoals feestjes, eetbare planten (wildplukken), smoothies en insecten.
Ja, je leest het goed, recepten met insecten, omdat de verwachting is dat we dit in de toekomst ook meer insecten gaan eten. Het is heel duurzaam omdat bij het groeien van insecten er veel minder CO2 uitstoot is. Zoals Richard aangeeft, het is even door de zure appel heen bijten… en hopen dat er geen worm in zit (wennen dus).
Oersterk & Friends
De recepten van een aantal bekende foodies staan achterin het boek. Denk aan Vivian Reijs, Juglen Zwaan en Ralph Moorman. Ook deze zijn ingedeeld in de seizoenen. Want dat is gezonder, toch?
Vergeet de bijlagen niet!
Vaak zijn de bijlagen van een boek niet zo interessant, maar in dit geval staat er juist heel veel waardevolle informatie in. Denk hier aan
- seizoensproducten
- overzicht koolhydraten
- overzicht eiwitten en vetten
- kruiden en specerijen: natuurlijke medicijnen
- wat kan ik beter meer eten?
- wat kan ik beter minder eten?
Kortom een heel compleet boek, meer dan een kookboek alleen. Ook belangrijk om te vertellen is dat het boek lekker leest. Geen ingewikkelde teksten, maar makkelijk te lezen. Je zult het ook met plezier lezen en geïnspireerd raken om (meer) te leven volgens zijn visie.
Meer informatie
Afmeting: 23x218x217 mm
Aantal pagina’s: 272
Paperback
Prijs: € 27
Gezien bij o.a. bol.com en AKO (geen bezorgkosten!)
Bekijk alle boeken van Richard de Leth. Ik als fan van de oerkeuken, kan je het aanraden. Ik eet niet 100% volgens deze manier van leven, maar weet wel dat als ik even een ‘offday’ heb, mijn energie ook daalt. Vandaar dat ik je kan aanraden om het eens te proberen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter