• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Banketstaaf zonder geraffineerde suikers, lekker recept

Banketstaaf zonder geraffineerde suikers, lekker recept

Laatste update: 2 december 2019 - Door Gastblogger | Leestijd ca. 2 minuten

Vandaag komt de Goedheiligman weer aan in ons land. Al wekenlang liggen de winkels vol met pepernoten, banketstaven en gevulde speculaas. Voor veel mensen is het een ritueel geworden om jaarlijks rond Sinterklaas en Kerst het vele snoepgoed in de supermarkten te mijden. Omdat dit best lastig is, hebben we een zo gezond mogelijke banketstaaf gemaakt met amandelvulling. Want je mag jezelf af en toe best verwennen.

Van origine zit er veel suiker in een banketstaaf. Ik heb in dit recept het geraffineerde suiker vervangen door kokosbloemsuiker. Kokosbloemsuiker is rijk aan voedingsstoffen, waaronder verschillende B-vitamines en allerlei mineralen, zoals ijzer, kalium, zink en magnesium.

Banketstaaf zonder geraffineerde suikers

Ingrediënten

  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram kokosbloemsuiker
  • schil van 1 kleine citroen
  • 50 ml water
  • 1 ei
  • 1 pakje bladerdeeg (je kunt ook bladerdeeg zelf maken)
  • bloem

Bereiding amandel banketstaaf

Voeg het amandelmeel, de kokosbloemsuiker, de geraspte citroen en een klein beetje water samen in een kom. Zorg ervoor dat je een gladde maar stevige pasta krijgt die zeker niet te nat is, maar ook niet te droog.

Wikkel de pasta in wat folie en laat het ongeveer één dag in de koelkast liggen. Hoe langer je het in de koelkast laat liggen, hoe beter het amandelmeel en de kokosbloemsuiker zich kunnen vermengen. Dit maakt het alleen maar lekkerder. Je zou het spijs tot een week kunnen laten rijpen in de koelkast.

Nadat het spijs goed heeft kunnen rijpen, haal je het uit de koelkast voor verder gebruik. Als het spijs een beetje hard aanvoelt, kan je een eierdooier gebruiken om het wat losser te krijgen. Zo kan je er makkelijker mee werken.

Voordat je het bladerdeeg gaat gebruiken, bestuif je het werkblad met wat bloem. Leg vervolgens de plakjes bladerdeeg erop en plak deze aan de uiteinden aan elkaar vast met wat water. Maak van het amandelspijs een rol, die net zo lang is als het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om de amandelspijs en plak het weer vast met wat water.

Wanneer de rol klaar is, laat je hem even op de naad liggen zodat hij goed afsluit. Verwarm de oven in de tussentijd voor op 200°C. Als de oven op temperatuur is, kan de banketstaaf op bakpapier voor 25 minuten de oven in. Houd de banketstaaf in de gaten tot hij mooi goudbruin is. Eet smakelijk!

—

(Red) Dit recept hebben wij ontvangen van gastblogger van Sinterklaasgedichten.net. Dank je wel!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Suikervrije gevulde speculaas
    Suikervrije gevulde speculaas
  • Suikervrije kokosballetjes met sesamzaad
    Suikervrije kokosballetjes met sesamzaad
  • Hoe kun je van die pepernoten afblijven?
    Hoe kun je van die pepernoten afblijven?

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: afvallen, amandelmeel, amandelstaaf, bladerdeeg, citroen, feestdagen, feestelijk gezond, genieten, gezellig, gezelligheid, gezond-in-huis, herfst, kokosbloesemsuiker, recepten, Sinterklaas, sinterklaasrecepten, spijs, winter

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?
  • Mooie glazen maken het helemaal af!
  • Gezond leven? Ga voor goede voeding én fitness

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven