Suikervrij eten is heel gezond, maar ook een behoorlijke uitdaging. Snoep en koek is namelijk niet het enige dat je uit je menu zult schrappen. De voedingsindustrie stopt in veel producten suiker. Ook in producten waarin je niet eens proeft of verwacht dat er suiker in zit. Het is namelijk een manier om je meer te laten eten dan dat je nodig hebt.
We weten dat suiker slecht is qua calorieën. Laat deze ‘lege’ calorieën dus eens achterwege en ontdek de voordelen van suikervrij eten!
Voordelen suikervrij leven
- gewichtsverlies (indien nodig)
- mooiere haren, nagels en huid
- meer energie
- afname risico ziektes
- betere stofwisseling
- stabiel bloedsuikerspiegel (geen eetbuien)
- minder gaatjes
- betere concentratie
Voldoende suiker in je voeding
Een veel gehoorde opmerking is: we hebben toch suiker nodig om te functioneren? Hoe doen we het dan met het ongezonde suiker?
We kunnen beter de onbewerkte producten eten. Suiker die van nature in onze voeding zit is voldoende voor het functioneren van het lichaam en de hersenen.
Het allerbelangrijkste is het stoppen met het drinken van met suiker gezoete frisdranken. Dit zijn de allerergste dikmakers, die ook nog eens slecht zijn voor je gezondheid. Heel makkelijk te herkennen als suiker. Dus laat deze frisdranken ook staan, naast uiteraard de koekjes en snoepjes.
Schuilnamen voor suiker
Bij het lezen van de ingrediënten van bewerkte voeding in de supermarkt weet je niet makkelijk of er wel of geen suiker in zit. Er zijn namelijk heel veel verschillende namen voor. Denk ook eens aan dextrose, sucrose, lactose en nectar. Jurglen Zwaan heeft wel 60 schuilnamen op zijn website gezet.
Wist je bijvoorbeeld dat er suiker zit in:
- vleeswaren
- brood
- sausjes & ketchup
- kant en klare soep
Er zijn veel adviezen op internet te vinden om suiker te laten staan. We raden het je ook zeker aan om dit eens te proberen.
Mogelijkheden om met hulp suikervrij te eten
Er zijn verschillende hulpmiddelen om volledig zonder suiker te gaan eten. We hebben er een paar voor je opgezocht:
- Boeken uit de 100% suikervrij reeks
- Zonder suiker van Annemarie Reuzenaar
- Cursus suikervrij van Miss Natural
- Detox kuur
- Onze suikervrije recepten
Gebruik stevia als je iets zoets wilt toevoegen aan eten of drinken.
Veel succes met suikervrij eten. Deel gerust je ervaringen hieronder!
Fotocredits: Moyan Brenn
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
- Intermittent fasting, wel de gezondheidsvoordelen, maar niet willen afvallen - 15 november 2023
Gerard zegt
Wat ook een heel gezond alternatief is voor geraffineerde suikers: honing. Maar dan wel echte honing, van de imker. Het schijnt dat er in buitenlandse honing nogal eens suikers toegevoegd worden. En dat is nu juist niet de bedoeling.
Echte rauwe honing moet je dus bij de imker kopen. Bij jou op de hoek van de straat als het even kan. Of anders elders in het dorp.
Weet je echt geen imker te wonen om echte honing te kunnen kopen? Dan kan je honing ook online bestellen. Zoals op https://www.HONINGonline.nl
Succes!