Bloemkool is hot. Ik zit in een Facebook groepje en daarin zien we allerlei verschillende varianten van bloemkool voorbij komen. Zelf eten we tegenwoordig ook veel meer bloemkool op nieuwe manieren. In deze blog leer ik je hoe je heel makkelijk zelf bloemkoolrijst kunt maken. Sommigen noemen het bloemkoolnasi, maar dat zie ik meer als een compleet recept.
Bloemkoolrijst is een hele gezonde keuze. Je eet veel meer groenten, maar je mist de rijst eigenlijk niet. Het is echt heel makkelijk te maken én koolhydraatarm!
Hoe maak je zelf bloemkoolrijst?
Ingrediënten voor 4 personen:
- Een flinke bloemkool
- Schep (kokos)olie om in te bakken
- Zout en peper naar smaak
Extra nodig:
- Keukenmachine Zelf ben ik gek op mijn kleine keukenmachine van Moulinex. Daarin kun je ook heel goed bloemkoolrijst maken.
Bereidingswijze:
Was de bloemkool en hak deze klein in de keukenmachine. Daarna kun je de bloemkool ongeveer 15 minuten bakken in een wok. Liefst een grote wok, omdat het best veel kan zijn.
Daarna kun je er een heerlijk sausje bij maken. We hebben het van de week gegeten met spitskool uit de oven, stukjes kipfilet en een sausje van cashewnoten en ketjap. Even globaal deze bereiding:
- Maak een marinade van 4 eetlepels ketjap, 2 theelepels kurkuma, 1 theelepel komijn en 1 theelepel koriander
- Snij de spitskool in 4 stukken en giet de marinade er over
- Doe de spitskool in een voorverwarmde oven – 25 minuten ongeveer tot het lekker zacht is.
- Bak de rijst en kipfilet. Ik heb een beetje zout, peper en kerrie gestrooid over de kipfilet.
- De marinade heb ik aangevuld met 3 eetlepels cashewnoten pasta. Dit heb ik verwarmd tot een lekker sausje.
Succes! Heb je vragen over de bloemkoolrijst of het recept? Laat het me hieronder weten!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter