We hebben dit paleo recept van Mitchel van Duuren uit Super Simpel Paleo op eigen wijze klaar gemaakt. Het is een bloemkoolschotel met rundergehakt.
Ik heb een foto op Facebook gezet. Eerlijk is eerlijk: ik vond het er op de foto niet lekker uit zien, maar het smaakt wel heerlijk. Vandaar dat ik de foto hier heel klein toevoeg 😉
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flinke bloemkool in kleine roosjes
- 2 el. kokosolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 400 gram rundergehakt
- zout en peper naar smaak
- snuf kurkuma
- 1 el. rode currypasta (naar smaak)
Bereiding
Kook de bloemkool in 8 minuten beetgaar (hoeft niet, maar dat vinden wij lekkerder). Fruit onder tussen de ui, peper en knoflook in de kokosolie. Rul vervolgens het gehakt in de pan.
Giet de bloemkool af en voeg het aan de pan toe met de overige ingrediënten. Het is wel belangrijk dat je zelf even proeft. De een houdt meer van pittig dan de ander.
Eet smakelijk!
Het originele recept uit Super Simpel Paleo is met kerrie ipv kurkuma en curry. Eventueel een paar blaadjes peterselie er bij om het af te maken. Wil je meer weten over dit boek, lees dan onze review over dit makkelijke paleo boek.
Bijbehorende foto uit het boek (stuk smakelijker). Ben je net zo gek als ik op bloemkool? Bekijk dan alle andere heerlijke recepten met bloemkool.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Elske zegt
Net gemaakt en het was heerlijk. Blikje tomatenpuree toegevoegd en een aantal tomaten. Was heerlijk in combinatie met rijst. We zijn nogal grote eters thuis, dus dat was wel nodig. Top recept. Dit hou ik er in!