Puur, gezond, snel klaar. Dat zijn de gezonde shakes van Ellemieke Vermolen. En bovendien krijg je meer energie, je wordt mooier en je valt af en je lichaam is in shape. Kortom, dit spreekt ons natuurlijk aan en bovendien zijn wij dol op lekkere en gezonde shakes! Om het ons makkelijk te maken, heeft Ellemieke…lees verder
Boeken
De kookboeken van Sacha de Boer
Sacha de Boer, voorheen nieuwslezeres bij het NOS-journaal is nu fotograaf. Sacha maakt vooral prachtige foto’s van recepten. En dat maakt deze kookboeken tot een echte musthave! Inmiddels heeft Sacha twee fotokookboeken op haar naam staan. Dit doet zij samen met chefkok Jacob-Jan Boerma, die verantwoordelijk is voor de verrukkelijke recepten in het boek. Down…lees verder
Boek over Brood Bakken
De geur van versgebakken brood. Mmmm. En door dit nieuwe boek kun jij ook allerlei soorten brood leren maken! Heel Holland Bakt is enorm populair. Ook het bakken van brood. Jurylid bij ‘Heel Holland Bakt’ Robèrt van Beckhoven heeft een boek geschreven over brood bakken. In het boek ‘Meesterlijk Brood‘ leer je pas echt goed…lees verder
Boek over Wildplukken van Bea Möllers
Waarom naar de winkel als je het ook uit de natuur kan halen? Er zijn zoveel lekkere dingen te vinden in de natuur, maar toch gaat iedereen naar de supermarkt voor zijn eten. De voeding uit de natuur is gezonder en werkt zelfs geneeskrachtig. In haar nieuwe boek over wildplukken laat Bea Möllers zien wat je uit…lees verder
Kookboek gezond bakken
Hou jij van het bakken van taarten, muffins, koekjes of hartige taarten? En wil je gezond leven? Dan heb je geluk. Er is een nieuw kookboek van Monique van der Vloed op de markt met recepten om gezond te bakken. Puur natuur In Natuurlijk lekker bakken staan 400 toegankelijke recepten van uit de basis: puur en…lees verder
Het slimme onderbewuste | denken met gevoel
Voor iedereen die voor belangrijke keuzes staat is ‘Het slimme onderbewuste‘ van Ap Dijksterhuis een heel handig boek om te lezen. Het geeft je net even een ander gezichtspunt, waarna je verder kunt. Denken met gevoel Ons denken (bewustzijn) zien we als het belangrijkste, onze evolutie. We onderscheiden ons van andere dieren door ons denken. Denken maakt ons…lees verder
Boek van Chicks love food
Nina de Bruijn en Elise Gruppen hebben al jaren het succesvolle blog Chicks Love Food. Nu hebben ze hun eerste kookboek gemaakt. De kracht van de recepten zit in het feit dat je maximaal 5 ingrediënten nodig hebt. Makkelijke, gezonde en toegankelijke recepten Wij kijken ook vaak op www.chickslovefood.nl voor inspiratie. Er staan heerlijke en vooral ook…lees verder
Boek over hormonen en afvallen
Afgelopen week (red: september 2014) was ik bij een presentatie van Ralph Moorman waar zijn boek over hormonen en afvallen besproken werd. De Hormoonfactor is al jaren een echt andere methode om af te vallen. (red februari 2023) Let op: Het boek De Hormoonfactor is totaal vernieuwd. Lees onze nieuwe review van dit boek hier!…lees verder
Boek: Meer brein minder medicijn
Een boek dat direct onze aandacht trok toen we het toegestuurd kregen van de uitgever voor een recensie. “Meer brein minder medicijn. Wetenschappelijk bewijs dat je jezelf kunt genezen“. Dat belooft iets. Omdat Vanessa al op vakantie was en ik bijna, mocht het boek mee op vakantie. En daar op de Italiaanse camping heb ik…lees verder
Afvallen met ‘Grip op koolhydraten’ (GOK) van Yvonne Lemmers
De basis van dit boek ‘Grip op Koolhydraten‘ draait om het eten van koolhydraten op bepaalde momenten op de dag. Er zijn verschillende fases. Ga je beginnen en wil je graag afvallen, dan beperk je het eten van koolhydraten tot 1 uur per dag. De rest van de dag mag je eigenlijk alles eten, zodra er…lees verder
Plant Power – inspiratieboek voor vegetarisch eten
Vegetarisch eten of zelfs vegan is best even wennen. Het is belangrijk om de juiste balans in voeding te houden. Dat heeft Lisette Kreischer ervaren. Toen ze kind was, had ze bedacht dat ze niets meer wilde eten dat afkomstig was van een dier. Het resultaat toen ze dit ‘zo maar’ deed was, heel weinig…lees verder
Eten bewaren door in te maken of te drogen
De trend van pure voeding is bekend. Het is ook erg handig als je nu tijdens de zomer een voorraad aan te kunnen maken voor de winter. Dat is niet nieuw. Traditioneel maakten onze grootmoeders en overgrootmoeders groenten en fruit tijdens het oogstseizoen in om er in de koude maanden nog van te kunnen genieten.…lees verder
Oervoeding – Oergondisch genieten
Oervoeding is een van de leefstijlen die we onder de ‘loep’ nemen. Omdat er heel veel methodes zijn en veel verwarring onder de consument proberen wij de verschillende leefstijlen in een duidelijk overzicht neer te zetten. Regelmatig zul je hier een leefstijlanalyse bekijken/nalezen. Zo hebben we wel al inhoudelijke delen & recepten uit de Voedselzandloper…lees verder
Nieuw: Supersnel Herstel van topsporter Janneke van der Meulen
Op zaterdag 21 juni j.l. is het boek “Supersnel herstel” van Janneke van der Meulen gepresenteerd tijdens EkoTown 2014, hét biologische lifestyle festival. Het boek gaat over de visie van Janneke van der Meulen op supersnel herstel door middel van slim eten, drinken en slapen. Het is belangrijk dat je snel hersteld, of je nu…lees verder
Boek zus Doutzen Kroes, Rens Kroes met Powerfood
De zus van Doutzen Kroes, het bekende Nederlandse topmodel, heet Rens Kroes en zij heeft een boek geschreven over Powerfood. Aanvulling: Het tweede boek van Rens Kroes is ook inmiddels uit: Powerfood: Van Friesland naar New York. Met opnieuw heerlijke recepten. Van New Yorks, tot heel Nederlands, zoals poffertjes. Maar uiteraard allemaal gezond! De passie voor gezonde…lees verder
Boek over foodtrucks of rollende keukens
(artikel juni 2014) Foodtrucks zijn razend populair, zoals vorige week bleek uit het festival Rollende Keukens in Amsterdam. Het boek Reizende Sterren staat vol verhalen en recepten van de ondernemers met een foodtruck of rollende keuken. Vandaar dat het kookboek van de maand Reizende Sterren is geworden. Geen gewoon kookboek Voor de foodtruck is aangeschaft hadden deze…lees verder
Kookboek van de Maand Mei: Grote recepten voor kleine chefs
We kregen de tip binnen voor het Kookboek van de maand. Nieuwsgierig als we zijn, keken we gelijk even waar het boek Grote recepten voor kleine chefs over gaat. Erg leuk! Het boek bevat 70 recepten die stap voor stap geïllustreerd zijn. Ook ouders vinden in dit boek kookinspiratie. Vooral samen koken is natuurlijk erg leuk! Het kinderkookboek…lees verder
Leuke actie met het boek Lekker Raw actie bij Superfood.nl
Lekker Raw is een prachtig recepten- en inspiratieboek geschreven door Sandra de Vos. Het boek is bedoeld voor iedereen die van pure smaken en een gebalanceerd leven vol energie houdt. Het bevat meer dan 60 recepten voor verrassend lekkere rawfood gerechten die eenvoudig te bereiden zijn, zoals Oosterse gember-sesam crackers, kleurrijke lasagne, bloemkool couscous en…lees verder
Nieuwe boek Brene Brown – Gelukkig ben ik niet de enige
Vandaag verschijnt het derde boek van professor Brené Brown, Gelukkig ben ik niet de enige. In dit boek gaat ze dieper in op haar onderzoek naar schaamte. Kenners van haar werk, weten dat schaamte een belangrijk onderdeel van ons leven is. Zelf heb ik genoten van haar boek Kracht van kwetsbaarheid. Vol met hele praktische inzichten! Haar…lees verder
Nieuw e-book van Larisse van de Haar-Buize
Het nieuwe e‐book Ontdek snel Culikruiden is het culinaire vervolg op het kruiden inspiratieboek Kruidje roer mij niet. Culikruiden inspireert culi’s met kennis over bijzondere kruiden, specerijen en mengsels en culinaire recepten. Naast leuke recepten staan er ook interessante ‘weetjes’ in het boek. We hebben een kleine preview: Wist je dat…? Groene pepers zijn onrijpe pepers. Als…lees verder
Superfood brood boek | Boekbespreking
Het Superfood brood boek bevat kant-en-klare, creatieve recepten, die makkelijk te maken zijn. Er zijn recepten met groente en andere producten met hoogwaardige voedingsstoffen. Denk bij de recepten aan: verantwoorde pannenkoeken wafels broden Kinderen en groente Door deze creatieve recepten kun je kinderen ook vaker groente laten eten. Zo maak ik wel eens pannenkoeken met…lees verder
I love groente
Het nieuwe boek van Janneke Vreugdenhil heet I love groente. Mark Bitten, culinair columnist van The New York Times, noemt haar in zijn voorwoord ‘een van de beste culinaire journalisten en thuiskoks van Noord-Europa’. Het boek staat vol originele groente-recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Ook reuze geschikt voor beginners dus. Gaat je zoon of…lees verder
Boekentip: de Supermarktleugen
Van de week dacht ik weer, laat ik de voorraad kast eens opruimen. Herken je die gedachte? Heb jij ook wel eens meer in het winkelmandje of wagentje liggen als dat er op je lijstje staat? Vast wel. Het is heel herkenbaar. Er zijn natuurlijk niet zo maar hele studies voor om ons zo veel…lees verder
Heerlijk nadenken over jezelf
Willen we het allemaal niet eens even lekker nadenken over jezelf? Even nadenken of je de juiste dingen doet? Wat je eigenlijk zou willen? Wat er echt met je gebeurd? Daarvoor hebben we een mooi boek uitgekozen. Leven vanuit liefde van Mia Leijssen Alles wat Mia Leijssen weet over een goed, gelukkig liefde vol leven…lees verder
Boek Suikervrij eten
Het boek 100% Suikervrij was al een groot succes. Vanaf vandaag is het tweede deel uit: 100% Suikervrij, Basiskookboek. Wie echt helemaal suiker wil mijden, dus niet alleen het koekje bij de thee, zal smullen van dit boek. Het prachtige boek van Carola van Bemmelen staat vol gezonde en betaalbare suikervrije recepten. Je zult merken…lees verder