Vanmorgen was ik met mijn vriendin en gastblogger Annemarie aan de wandel. Aangezien we beide van gezonde recepten houden, deelden we over en weer natuurlijk wat tips. Zij maakt wraps met No Fairytales-wraps. Daarin zit groente verwerkt en zijn dus gezonder dan gewone wraps. Ik ben nog een stapje verder gegaan. Zelfgemaakte wraps met groente! Een tip die ik op Facebook zag van Nora French.
Het bereiden van deze wraps kost wel wat tijd, dus ik heb wat extra groente gegrild en vier wraps gemaakt ipv voor twee. Dan kunnen we er morgen ook van genieten. Het is wel heel makkelijk, alleen je hebt oventijd nodig. Ik denk dat ik in totaal een klein uurtje bezig ben geweest met alles, maar daar zit ook de oventijd bij in. Al heb ik niet helemaal op de tijd gelet en het maakt ook niet veel uit, want je eet het toch koud. Ik vind het heerlijk om dit als lunch in het weekend te eten. Je kunt het natuurlijk ook koud meenemen naar je werk.
Hoe maak je deze koolhydraatarme wraps, gevuld met gegrilde groente?
Ingrediënten voor 2 personen voor de garnering:
- halve courgette
- 1 rode paprika
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 eetlepel pittige hummus
- 2 schijfjes naturel geitenkaas (van zo’n rol)
- 2 theelepels geroosterde pompoenpitjes
Ingrediënten voor 4 koolhydraatarme wraps:
- 6 eieren
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- 3 handen verse boerenkool (of spinazie), let op fijngesneden
Bereidingswijze:
Gegrilde groenten
Ik ben begonnen met het grillen van de groente. De paprika in zijn geheel. De courgette heb ik in dunne plakjes gesneden met de mandoline. De grill op de hoogste stand en een beetje olie en zout over de courgette. Deze waren eerder klaar. De paprika heb ik in de oven gelaten, tot deze helemaal zwart was. Schilletje eraf halen en in reepjes snijden.
Zelfgemaakte wraps
Vervolgens heb ik de 3 ingrediënten voor de wrap geklutst (goed gemengd) en op de bakplaat van de oven gedaan. Wel op een vel ovenpapier. Dit heeft zo’n 20-30 minuten op 180 graden in de oven gestaan. De ene zal sneller klaar zijn dan de ander, dus hou het goed in de gaten. Als de ei gestold is, dan is het klaar. In principe eet je de wrap koud op, dus je kunt het gewoon laten afkoelen.
Snijd de wrap in vier stukken, smeer er een laagje hummus op. Vervolgens gezellig opmaken met de groente, geitenkaas en (kort geroosterde) pompoenpitjes. Zoals je ziet weinig werk, alleen ‘veel’ tijd voor de oven.
Je kunt natuurlijk ook nog andere groentes hierop doen. Inspireer ons en laat het hieronder bij de reacties weten.
Eet smakelijk!
Andere tips voor recepten met wraps:
- wraps met mango en spinazie
- vegetarische wrap met pulled oats
- wraps met forel
- snelle pizza met een wrap
- appelrollen, gemaakt met wraps
- wrap van eieren met zalm en noten
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter