Tomaten zijn heel gezond. Ze zitten vol met vol met vitamine C, zink, calcium, ijzer. Veel mensen houden van een tomaat, warm of koud. De smaak van gegrilde tomaten is zoeter. Deze hartige tomatentaart is lekker als diner, maar ook een succes op een verjaardag of als lunch. Ingrediënten hartige taartdeeg 250 gram (volkoren)bloem 120 ml water 60…lees verder
Diner
Quiche met broccoli en geitenkaas
Een heerlijk recept met vooral gezonde ingrediënten. Een quiche van volkorenbrood, broccoli, geitenkaas, hazelnoten en eieren. Dit wilden we echt nog even met jullie delen. Staat namelijk bij ons ook op de planning om zelf te maken. In het filmpje zie je hoe je de quiche kunt maken. En je kunt het volledige recept ook teruglezen op…lees verder
Voedzame, vegetarische chili sin carne
Chili sin carne, is een heerlijke voedzame en vegetarisch ovenschotel. Met drie opgroeiende kinderen wil ik graag voedzaam en gezond eten. Echter, door de drukte van sport- en muziekclubjes rond etenstijd is dat nog best wel een uitdaging. Het van te voren plannen en klaar maken is essentieel. Als ik dat niet doe, is de keuze…lees verder
Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep is populair en erg gezond. En erg makkelijk te maken, dat is natuurlijk ook erg prettig. Bloemkool zit bovendien vol met vitamine C. Handig voor deze tijd waarin veel mensen verkouden worden. En door de vele vezels in bloemkool help je de spijsvertering ook een handje. Ingrediënten bloemkoolsoep 1 bloemkool 0,5 liter groentebouillon 1 ui…lees verder
Hartige taart met witlof en spinazie
Lof met ham en kaas is een gerecht dat bijna iedereen kent, maar heb je wel eens lof met spinazie in een hartige taart gegeten? Irene heeft een heerlijk recept voor je uitgewerkt. Ingrediënten 250 gram (volkoren)bloem 120 ml water 60 ml olijfolie snufje zout 250 ml slagroom 200 gram witlof 200 gram spinazie 2…lees verder
Pompoensoep met linzen
Het is alweer bijna herfst! Dat betekent dat het tijd is voor een heerlijke pompoensoep. En dit is een heerlijk recept voor een lekkere en gezonde maaltijdsoep. Met dank aan de Allerhande! Zie hieronder welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je het moet bereiden. Ingrediënten: 1 kleine oranje pompoen (circa 600 g) 1 grote ui (gesnipperd) 1…lees verder
Basis voor gezonde soep
Soep is heerlijk om te maken en in zo ongelofelijk veel variaties. We hebben wel wat leuke recepten op onze site staan. Maar wat is eigenlijk de basis voor een gezonde soep? Ingrediënten (4 personen) 500 gram groenten naar keuze (venkel, bieten, wortel, pompoen, brocolli, courgette) Knoflook Ui Zout, peper, kruiden, bouillonblokjes Water Extra’s Je…lees verder
Hartige taart met ui en bacon
Oké filodeeg is niet even gezond, maar dit is wel een heel lekkere taart. En af en toe mag dat toch? Een lekkere frisse salade erbij en genieten. De warme smaken van ui en bacon passen wel heel goed bij de herfst. Ingrediënten vellen filodeeg (ter grootte van een kleine bakplaat) paprikapoeder olijfolie 2 grote…lees verder
Bruine bonen met spitskool
Gisteren hadden we een rondleiding van HAK over de weilanden en een workshop wecken. Gelijk was ik enthousiast over de bruine boon. Eerlijk gezegd, vind ik bruine bonen niet zo lekker. Dus ik ben de uitdaging aangegaan. Het kookboek Herman over Bonen heeft mij daarbij geholpen. Bonen op andere manier Het boek van Herman over…lees verder
Spelt pasta salade met wortel, rucola en feta
Grand’Italia heeft een nieuwe pastasoort op de markt gebracht en wij mochten deze proberen. Spelt is natuurlijk enorm populair, vandaar de variant van spelt. Wij hebben Penne & Spaghetti mogen proberen. Beide waren enorm lekker. Ik deel hierbij het recept van de spelt pastasalade. De spaghetti hadden we met de gegrilde paprika roomsaus gegeten. Ingrediënten…lees verder
Makkelijke gazpacho maken
Op een website met nieuws voor foodbloggers las ik dat gazpacho een nieuwe trend is. Het is met het mooie weer erg lekker en gezond. Ik heb deze makkelijke gazpacho gemaakt in mijn slowjuicer. Je kunt het natuurlijk ook maken in een blender of sapcentrifuge. Ingrediënten voor 4 glazen 4 tomaten 1 of 2…lees verder
Glutenvrije hartige taart
Het recept van deze glutenvrije hartige taart is vrij eenvoudig. Je hebt wel even de tijd nodig om het te bereiden, omdat het een tijdje in de oven moet. De basis is gemaakt van rijst met ei. Wij eten normaal gesproken niet speciaal glutenvrij, maar toch vond ik het leuk om dit eens te proberen.…lees verder
Gezonde pizza maken
Veel mensen houden van pizza. Wij zelf ook. We weten dat een pizza niet zo gezond is. Vandaar dat ik het leuk vond dat deze keer in mijn FoodyBox (box met allerlei producten om te testen) een kant-en-klare pizzabodem zat. Deze bodem is makkelijk te gebruiken en is niet heel slecht. Waarom is deze pizza…lees verder
Gezonde broodmaaltijd
Zaterdag brooddag, toch? Of is het niet zo bij jou thuis? Bij mij thuis was vroeger zaterdag echt brooddag. Wij zien nu wel wat we eten en soms kan er een gezonde broodmaaltijd op tafel staan. Laatst kreeg ik een flesje Cardini’s caesarsaus om te proberen in box voor foodbloggers. Het leuke van zo’n box is dat…lees verder
Recept met beukenzwam
Jessica heeft een makkelijk recept met de beukenzwam uitgewerkt. Het is niet iets waar je elke dag aan denkt, maar het klinkt er goed (en makkelijk). De bruine beukzwam is iets sterker van smaak dan zijn blanke broertje. Kun je geen zwarte vinden, dan kun je ook de blanke nemen. De zwam is zeer geliefd…lees verder
Speltpannenkoek met aardbeien
Speltpannenkoeken zijn een heerlijk alternatief voor traditionele pannenkoeken en passen prima bij een gezonde leefstijl. Zoals deze speltpannenkoek met verse aardbeien en yoghurt (of soja yoghurt). Een heerlijk nagerecht, al kun je het natuurlijk ook als lunch of snelle maaltijd eten. Ingrediënten voor 4 personen 4 speltpannenkoeken. Bekijk ons basisrecept voor speltpannenkoeken – voeg verhoudingsgewijs iets…lees verder
Makreelsalade met mango
Vandaag een heerlijk gezond recept voor jullie. Het is een maaltijdsalade met makreel en mango. Makreel is zeer rijk aan omega 3, wat een ontstekingsremmende werking heeft. In combinatie met omega 3 krijg je zo genoeg mineralen en vitaminen binnen in de vorm van groenten. Dat zorgt er tevens voor dat je PH waarden in…lees verder
Stoofgerecht Haitiaanse Kip
Mijn vader is betrokken bij een project voor wederopbouw van Haïti. Vanuit die invalshoek heeft hij gevraagd of ik iets wilde doen voor de promotie van de speciale cookers om op gezonde wijze te koken op houtvuur. Op de camping konden we eens koken met zo’n speciale cooker. Natuurlijk kozen we voor een typisch Haïtiaans…lees verder
Zomerse stamppot
Bij stamppotten denken we altijd aan de winter, zeker andijviestamppot. Maar in de zomer kan je ook prima een stamppot maken. Onze vaste receptenblogger Irene heeft een leuke variant uitgewerkt voor een zomerse stamppot! Ingrediënten 1 kilo aardappelen 1 grote stronk andijvie melk olijfolie 4 tomaten stuk feta zout, peper Bereiding Zet de aardappelen op…lees verder
Makkelijk koken met Pad Thai
Eens in de drie maanden krijg ik producten toegestuurd van Kroon op het Werk om uit te proberen. Het is op zich het idee om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met producten. Maar juist met deze kant-en-klare kruidenpasta Pad Thai, was het leuk om eens voor ‘makkelijk’ te gaan. Dus dit is meer een…lees verder
Gezonde bietensoep met verse gember
Bietjes zijn heel gezond. Ze worden sinds eeuwen gebruikt als medicijn bij ziektes die te maken hebben met het bloed of de ingewanden en spijsvertering. Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat bietjes helpen bij een hoge bloeddruk. Bietjes kun je op veel manieren eten, zoals in deze gezonde bietensoep. Ingrediënten 500 gram verse rode bieten 1 ui 1 liter groentebouillon 10…lees verder
Gevulde paprika’s van de barbecue
Gevulde paprika’s zijn heel eenvoudig klaar te maken in de oven, maar ze zijn ook heel lekker op de barbecue. Door de couscous is het gelijk een gerecht dat vult en dat je het stokbrood achterwege kunt laten ;-)) Ingrediënten Bereiding: voorbereiding 10 minuten – 30/45 minuten barbecuetijd 4 rode of gele paprika’s 1 wortel…lees verder
Salade met witte kool, avocado en tonijn
In het voorjaar als het weer lekker is, hebben we veel meer zin in salade. Dat is iets dat eigenlijk uit een natuurlijke drive komt. We hebben in de zomer niet zo veel reserves meer nodig dan in de winter. Vandaar dat we eigenlijk vooral lichte gerechten nodig hebben. Irene heeft een heerlijke salade met witte…lees verder
Risotto met bieten, wortel en geitenkaas
Risotto met geitenkaas is net even anders dan dat je waarschijnlijk gewend bent. De smaak van de pittige risotto (bereid in knoflook) en de zachte geitenkaas is heerlijk. De zoete bieten maken het geheel af. Het recept is geschreven als je zelf bieten gaat koken, maar heb je minder tijd, kies dan voor voorgekookte. Ingrediënten…lees verder
Oranje paprika-tomaten soep
Een gezonde soep die je makkelijk maakt is deze oranje paprika tomatensoep. Denk op feestdagen zoals Koningsdag ook aan je vitamines en geniet van deze heerlijke soep. Je kunt de soep vooraf al maken, zodat je het alleen maar op hoeft te warmen. Ingrediënten voor 4 koppen soep 500 gram tomaten 2 oranje paprika’s handje…lees verder