Laatst ontving ik een speciale editie van de Foodybox van Kroon op het werk. Er ging een workshop Arabisch koken aan vooraf, maar dat ging ik niet redden. Dus ik ben zelf creatief aan de slag gegaan en deze couscous gemaakt. Veel ervaring heb ik niet met de Arabische keuken, dus of het klopt conform…lees verder
Diner
Gazpacho met omelet, makkelijk en snel recept
De één moet zo laat sporten en de ander zo laat. Opgroeiende kinderen sporten allemaal rond etenstijd. Herkenbaar? Zelf wil ik ook altijd op tijd eten op vrijdag, want ’s avonds op de yogamat wil ik ook niet voor de 2e keer eten. Daarom eten wij op vrijdag altijd makkelijk. Deze twee recepten laten zien dat het ook…lees verder
Home made courgettenoodles recept
Weer een lekker recept van Annemiek! Noodles zijn een echt oosters gerecht, maar tegelijkertijd zijn ze ook erg populair in Nederland. De meeste mensen bereiden noodles gewoon uit een pak met groenten. Vanaf nu hoeft dat niet meer, want Annemiek vertelt je hoe je zelf gezonde noodles kunt maken van courgette. Net zoals courgette-spaghetti. Courgettenoodles zijn…lees verder
Recept voor een frisse pasta met zalm en tomaatjes
Ik had nog zalm liggen en ik heb dat gecombineerd met een lekkere pasta. Het resultaat werd een heerlijke frisse pasta met zalm en tomaatjes. Dit was een groot succes binnen ons gezin! En een heerlijke makkelijke maaltijd in de zomer. Pasta met zalm, ingrediënten voor 4 personen 2-3 zalmmoten zonder vel viskruiden naar smaak…lees verder
Gezonde kapsalon, dat is de kipsalon!
De kapsalon is een recept dat nog niet heel lang bestaat. Het oorspronkelijke recept bestaat uit friet bedekt met shoarma, afgetopt met gesmolten kaas en daarop salade. Niet echt gezond dus… Veel beter is om te kiezen voor deze gezonde versie, de kipsalon! Ingrediënten: 4 grote biologische aardappels 4 kipfilets 1/3 komkommer 1 tomaat 3 plakjes…lees verder
Spinaziesalade met hazelnoten en kersen
Ik ben dol op salades, vooral in de zomer en de lente! Deze maaltijdsalade kwam ik tegen en is makkelijk te maken en goed gevuld. Het toevoegen van kersen in een salade heb ik nog nooit geprobeerd. Een goed idee! Ingrediënten voor de spinaziesalade: 400 gram kersen 3 el wittewijnazijn 50 gram hazelnoten 200 gram witte…lees verder
Couscous met andijvie
Bah ik lust geen andijvie. Andijvie stond bekend als een vieze bittere groente, vooral bij kinderen. Het werd te lang gekookt, waardoor het te bitter werd. Maar dat is verleden tijd met alle lekkere recepten die je tegenwoordig kunt vinden met andijvie. Zoals dit recept. Het is een modern spannend recept voor couscous met andijvie en…lees verder
Rijst-groente-biefstuk gerecht, snel en gezond wokrecept
Eens in het kwartaal krijg ik een box met allerlei ingrediënten om te testen. Dit is een snel en gezond wokrecept is gemaakt met de Teriyaki Mirin Sauce van Yama (zie ook alternatieve sausjes). Een saus waar je heerlijk je sushi in kunt dippen, maar ook biefstuk en rijst op smaak mee kan brengen. Ingrediënten voor…lees verder
Pasta met spinaziegehaktballetjes
Mam, wil je dit vaker eten? Want dan eet ik makkelijk, vaker groente! Is dat nou geen mooie reactie? Dat zei mijn 8-jarige dochter toen ik deze pasta gemaakt had. Ik heb het met courgettini gemaakt. Dan is het helemaal koolhydraatarm. Van haar mag dat de volgende keer dan wel gewone pasta. Dat zien we…lees verder
Gevulde zoete aardappel
Zoete aardappel is heerlijk en gezond. Er zijn veel heerlijke recepten te maken met zoete aardappel. Ik heb een makkelijk gerecht uitgewerkt voor gevulde zoete aardappel. Het is voor één persoon uitgewerkt, maar je kunt de ingrediënten natuurlijk makkelijk vermenigvuldigen voor meer mensen. De recepten heb ik uitgewerkt voor oven en magnetron, maar je kunt…lees verder
Hartige taart met spinazie, paprika en geitenkaas
Zelf vind ik hartige taart erg makkelijk om te maken en een goede manier om veel groente te eten. De bodem is misschien niet even gezond, maar de ingrediënten wel. We kregen namelijk weer een makkelijke bodem in de Foodybox om te testen. De kant-en-klare bodems van Tante Fanny, erg lekker! De taart (quiche) bodems…lees verder
Crunchy bloemkool
Gek op bloemkool? Wil je er eens iets anders mee maken? Probeer dan zeker mijn recept voor crunchy bloemkool. Je kunt er ook met scoren als je een etentje hebt! Ingrediënten per persoon 100 g bloemkoolroosjes 1 ei 70 g speltbloem 1 el olijfolie 2 tl kurkuma 2 takjes peterselie 2 tl knoflookpoeder paneermeel Bereiding…lees verder
Thaise curry met kipgehaktballetjes
Mijn man en ik zijn echt gek op Thais eten. We eten het te weinig, omdat het vaak te pittig is voor onze dochter. Vandaag at ze bij een vriendinnetje, dus kon ik ‘los’ gaan. Ingrediënten voor 2 personen 350 gram kippengehakt 400 gram sperziebonen 200 gram rijst klein bosje verse fijngesneden koriander flinke eetlepel…lees verder
Gehaktschotel met zoete aardappel
Gehaktschotels kennen we allemaal, maar een gehaktschotel met zoete aardappel hebben wij hem nog nooit gemaakt. Een leuke variant die we van Dieuwke hebben gekregen. Echt het proberen waard én natuurlijk een gezonde keuze! Ingrediënten (4 personen) 1 grote zoete aardappel 500 gram biologisch gehakt 1/2 spitskool 3 eieren 6 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)…lees verder
Tomatensoep met zalm
Tomatensoep is zo lekker en zo verschillend te maken. Dit recept is een hele makkelijke variant die je zo op tafel zet. De truc is wel dat je de soep een paar uur maakt voor je het gaat eten. Ingrediënten voor 4 personen 1 kilo tomaten 2 uien 2 tenen knoflook 1 pakje gerookte zalm Bereiding…lees verder
Broccoli met zoete aardappelen
We vonden dit heerlijke recept van broccoli met zoete aardappelen, in de Allerhande. De zoete aardappelen zorgen weer voor een andere smaak dan de gewone aardappelen of rijst. En het is nog eens erg gezond en koolhydraatarm. Je kunt een basis maken met broccoli, zoete aardappelen, knoflook en zonnebloemolie. Je kunt het ook uitbreiden met rode peper…lees verder
Gevulde portobello’s, recept clean eating
We hebben een heerlijk recept voor gevulde portobello’s ontvangen van Dieuwke. Onze gastblogger die zoveel is afgevallen door clean eating. Dit recept valt dus ook onder clean eating. Het is heerlijk en gezond! Bijvoorbeeld als bijgerecht of voorgerecht. Ingrediënten voor 4 gevulde portobello’s: 4 portobello’s (grote kastanjechampignons) 200 gram ricotta 1 klein gesneden rode paprika…lees verder
Speltpizza zonder tomatensaus
Deze pizza is echt heel anders. Het is een pizza zonder tomatensaus. En gemaakt met speltmeel. Ik zat in kookboek Miljuschka’s food trucks te bladeren, dat mijn collega had gekregen. (Niet Jenny, maar een collega bij mijn interim klus.) En ik kon het natuurlijk niet laten om te kijken wat daar allemaal instaat. Deze alternatieve pizza…lees verder
Gezonde koolhydraatarme maaltijdsoep met aardperen
Vanessa is weer lekker wezen kokkerellen en heeft een goed vullende en koolhydraatarme maaltijdsoep met aardperen gemaakt. De soep was heerlijk, dus de moeite waard om zelf uit te proberen. Hieronder vind je het recept voor deze maaltijdsoep. Ingrediënten voor een pan soep: 500 gram aardperen 2 uien goede groentebouillon (zonnatura of ander zonder e-nummers)…lees verder
Stoofpot met bonen en krieltjes
Nu het buiten weer kouder wordt is het weer tijd voor een overheerlijke stoofpot. Dit is recept, een stoofpot met bonen, is eenvoudig te bereiden en talloze variaties zijn mogelijk! Ingrediënten (2 personen) 1 pot HAK Bonenmix Kidney, bruine & witte bonen 1 blik tomatenblokjes in tomatensap 400 gram 200 gram kleine gehaktballetjes 1 ui in…lees verder
Spruitjes met appel en hazelnoten
Spruitjes, je vindt het heerlijk of je vindt het niks. Maar spruiten zijn wel erg gezond en je kunt er meer mee dan je misschien denkt. Zoals deze toevoeging met appel en hazelnoten. De ingrediënten: 2 el ahornsiroop 2 appels 30 g boter 95 g hazelnoten 700 g geschoonde spruiten Alle ingrediënten ga je heerlijk opbakken. Op de website…lees verder
Recept met shiitakes, spinazie en tomaat
Dit is een recept van Vanessa voor een heerlijk gezond bijgerecht met shiitakes (paddenstoel), spinazie en tomaatjes. Veel groente dus. Ingrediënten: 15 half gedroogde tomaatjes bakje shiitakes bosje lente ui zak (wilde) spinazie geroosterde pijnboompitjes zout en peper naar smaak eetlepel olijfolie Bereiding: Eerst de tomaatjes en knoflook uit pot fijn snijden en fruiten in…lees verder
Bloemkoolschotel met gehakt, paleo recept
We hebben dit paleo recept van Mitchel van Duuren uit Super Simpel Paleo op eigen wijze klaar gemaakt. Het is een bloemkoolschotel met rundergehakt. Ik heb een foto op Facebook gezet. Eerlijk is eerlijk: ik vond het er op de foto niet lekker uit zien, maar het smaakt wel heerlijk. Vandaar dat ik de foto…lees verder
Patat van zoete aardappelen uit de oven
In het weekend lekker patat eten. Maar dan de gezonde versie. Wat dacht je van patat van zoete aardappelen? En gebakken in de oven. Wij zijn altijd aan het zoeken naar heerlijke, gezonde recepten. Of gezonde(re) alternatieven voor comfortfood. Eén van onze favoriete sites is die van Allerhande. Niet alles is even gezond, maar we…lees verder
Spaghetti all’arrabiatta, recept van Weight Watchers
Dit recept van Weight Watchers, spaghetti all’arrabiatta, mochten we speciaal met jullie delen. Recept voor volkorenspaghetti met bacon Een heerlijke maaltijd is deze volkorenspaghetti. Het recept is bedoeld voor vier personen en heeft een waarde van acht ProPoints per persoon. Ook ben je niet al te lang bezig met bereiden. Het kost je maar een halfuurtje!…lees verder