Hollandse garnalen salade met avocado kennen we allemaal. Dit keer wilde ik een bijzondere twist geven aan het gerecht. Het is een Aziatisch tintje geworden. Dat komt vooral door de friszure smaak en koriander. Het is wel fijn als je daar van houdt. Wij in ieder geval wel! Ingrediënten voor 4 personen 250 gram Hollandse…lees verder
Diner
Rode bietenburgers
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Als vegetariër is het natuurlijk een uitdaging om lekkere, gezonde vleesvervangers te vinden. Naast de bekende selectie in de supermarkt zijn deze rode bietenburgers een bijzonder leuk alternatief! Ingrediënten Voor de burgers: 2 grote rode bieten (gekookt) 1 blik linzen ½ bakje tofu 100 gram havermoutvlokken 1 zakje…lees verder
Vis Quesadilla’s met Guacamole
Quesadilla’s, wie vind ze niet lekker! Ik ben er in ieder geval dol op! Oké, toegegeven, de gesmolten kaas ertussen is niet super healthy, maar een klein beetje cheaten is geen probleem! Deze quesadilla’s zijn gemaakt met pangasiusfilet en super snel te maken, ideaal! Tijd: 15 minuten De ingrediënten voor 1 portie quesadilla’s 2 volkoren wraps…lees verder
Gegrilde Hollandse garnalen en courgette
Ik had zelf nog nooit ongepelde Hollandse garnalen gegeten. Toen kreeg ik deze in de foodybox van Kroon op het Werk. Dus aan de bak om er iets creatiefs mee te doen. We hebben het lekker met courgette gegeten en ricotta. Een bijzondere combinatie. Ingrediënten hoofdgerecht voor 4 personen 600 gram ongepelde garnalen 3 eetlepels olie…lees verder
Groenten puree met roerbak tofu
Deze groentenpuree van pastinaak, koolraap, doperwtjes en asperges barst van de vitamines, mineralen en fytonutriënten. Omdat ik ervoor gekozen heb de aardappels (waar je normaal gesproken een stamppotje mee maakt) te vervangen door koolraap en pastinaak is het een nóg gezonder gerecht geworden. Ingrediënten (4 personen) 4 pastinaken 400 gr doperwtjes een halve koolraap 1…lees verder
Koolhydraatarme Lasagne
Ik heb vorige week een koolhydraatarme lasagne gemaakt en wil het recept graag met jullie delen. Het viel erg in de smaak bij ons thuis, ze vonden het erg lekker! Hieronder vind je mijn recept. Hoe maak je snel en makkelijk een koolhydraatarme lasagne? Ingrediënten voor 2 tot 3 personen: 500 gram rundergehakt 1 aubergine…lees verder
Risotto met citroen en aubergine
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een heerlijke risotto met een vleugje citroen en aubergine uit de oven. Pijnboompitjes erover, parmezaanse kaas voor de liefhebber, en je hebt een verrukkelijke maaltijd. Ideaal ook voor een etentje! Ingrediënten Voor de risotto: 250 gram risottorijst 2 aubergines 1 ui 2 teentjes knoflook 1 glas witte wijn…lees verder
Spinazie quiche met speltbodem
Nummer 4 uit de groenten top 10: spinazie! Het schijnt dat spinazie meer voedingsstoffen dan iedere andere groente bevat. Het is rijk aan antioxidanten (deze beschermen tegen de effecten van vrije radicalen die cellen en weefselstructuren beschadigen), bevat diverse vitamines, mineralen en zelfs omega-3 vetzuren! Regelmatig voeg ik daarom een handje spinazie toe aan een…lees verder
Granensalade met zoete aardappel, cranberries en feta
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een lauwwarme salade met granen naar keuze (neem bijvoorbeeld spelt!), met heerlijke zoete aardappel, cranberries en feta. Snel te maken en een echte verwennerij! Ingrediënten Voor de granensalade: 250 gram granen naar wens (ik gebruikte bijvoorbeeld spelt) 100 gram rucola 1 grote zoete aardappel handvol gedroogde cranberries zout…lees verder
Kruidige noedelsalade met pinda’s
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een frisse noedelsalade met een Aziatisch tintje uit het fijne kookboek Veg! Een absolute aanrader voor lunch of diner. Ingrediënten Voor de salade: 200 gram eiernoedels of rijstnoedels 150 gram sperziebonen of peultjes ½ komkommer 6 lenteuitjes handvol basilicumblaadjes klein bosje munt klein bosje koriander Voor de dressing:…lees verder
Gezonde kipnuggets
Dit recept is uitermate geschikt voor gezinnen want wat zijn de kipnuggets lekker! Doordat ze in de oven worden gebakken zijn ze helemaal niet vet en blijft de kip heerlijk mals. Je hebt wel 2 bakplaten nodig! Tijd: 60 minuten De ingrediënten voor de frietjes voor 4 personen 2 grote zoete aardappels (300 g) 3…lees verder
Bulgur met Garnalen
Bulgur is een graanproduct gemaakt van durum tarwe, een harde tarwe soort. De graankorrels zijn voorgekookt en gedroogd en bulgur heeft een licht nootachtige smaak. Maar ook een lage glycemische index en een hoog gehaltes aan vitaminen en mineralen. Ik probeer te variëren in al mijn maaltijden en ik vind Bulgur is een goeie variatie…lees verder
Salade met mango en tijgergarnalen
Dit heerlijke recept geeft je zin in de zomer. Dan kun je de garnalen ook grillen op de barbecue. Krijg er nu al zin in! Ingrediënten voor 2 personen 1 mango 200 gr. gepelde tijgergarnalen 150 gr. gemende sla 1 lenteui (in ringen) 1 tl. sesamzaadjes 1 teentje knoflook (geperst) 1 rood chilipepertje (fijngesneden) sap…lees verder
Kruidige pastinaaksoep
Vind je het ook zo lekker om als lunch een heerlijke soep te eten? En houdt je ook een beetje van een Oosters tintje? Dan is deze pastinaaksoep zeker een aanrader voor jou! Vegetarisch en vol met verse groenten! Het recept is afkomstig uit het boek Vers uit de tuin van Sarah Raven en is…lees verder
Spinazie stamppot met geitenkaas, dadels en citroen
Een heerlijk stamppotje waar de smaken heel goed samen gaan. Nooit gedacht dat dadels zo lekker waren in een stamppotje. En heel gezond. Lees het eerdere artikel op Goed eten Gezond leven over hoe gezond dadels zijn. En dan de lekkere geitenkaas en frisse citroen, echt heel erg lekker! Ingrediënten (3 á 4 personen) 4 middelgrote…lees verder
Sesam Kip met Bruine Rijst
Dit is één van mijn favoriete recepten. Net als alle andere is deze Sesam Kip met Bruine Rijst super makkelijk te maken en erg smaakvol! En de kleuren passen ook nog eens geweldig bij elkaar! De ingrediënten voor 4 personen: 300 g bruine basmati rijst 150 ml agave siroop 6 el sesamzaadjes 100 ml sojasaus 2…lees verder
Bijzondere lauwwarme salade met schorseneren en avocado
Onlangs had ik schorseneren en avocado in huis. Tijd voor een creatief moment. Daarvan heb ik een bijzondere lauwwarme salade gemaakt. Makkelijk en heerlijk zacht van smaak. Ik las dat avocado goed kan helpen bij PMS (premenstrueel syndroom), dus een klein hulpje in moeilijke dagen. Avocado’s zijn geweldig, want ze hebben veel vitamine B en…lees verder
Sinaasappel en venkel salade
Ingrediënten (voor 2 personen) 1 venkel 2 sinaasappels 100 gr. verse munt 1/2 rode ui 2 el. citroensap 2 1/2 el. olijfolie zout peper suiker Bereiding Verwijder het hart uit de venkel en snijdt het in dunne reepjes. Snijdt vervolgens de ui in tweeën en snijdt dunne reepjes. Schil de sinaasappels en snijd ze in…lees verder
Frisse Groente Omelet
Tijd voor alweer mijn 2e blogpost als gastblogger. Dit keer een heerlijke frisse groente omelet. Zo gemaakt en eigenlijk kun je elke groente die je over hebt gebruiken maar deze combinatie is toch wel mijn favoriet. Ik eet dit altijd graag tijdens de lunch na het sporten om te zorgen dat ik voldoende eiwitten binnen…lees verder
Salade met peulvruchten, winterpeen en quinoa
Ingrediënten voor 4 personen 100 gr. quinoa 200 gr. kidneybonen 100 gr. kikkererwten 200 gr. witte reuzenbonen 300 gr. versgedopte tuinbonen 200 gr. sperziebonen 200 gr. winterpeen 200 gr. gele paprika 2 handjes peultjes 200 ml. groentebouillon 2 tomaten 2 el. citroensap 4 el. appelazijn 4 el. olijfolie 3 el. fijngesneden peterselie Bereiding Spoel de…lees verder
Soep van gegrilde tomaten
Deze soep geeft een lekkere pittige smaak aan tomatensoep. Het is heel makkelijk te maken. Je hoeft alleen een tijdje thuis te maken. Het is net even pittiger dan reguliere tomatensoep. Tomaten zijn heel gezond Een gemiddelde tomaat levert ons 40% van onze dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, 20% van onze behoeftes aan vitamine A,…lees verder
Quinoa met roergebakken spinazie
Quinoa (spreek uit als keen-wa) lijkt op een graan, maar het hoort officieel tot de groente. Meestal eten we het als een soort graan. Ook in dit recept is dat het geval. Waarom is Quinoa gezond? Het grootste voordeel is dat het een heel compleet product is. Wat zit er in quinoa? vitamines proteïnes mineralen…lees verder
Gebakken Dorade met venkelpuree
Venkelpuree is echt een heerlijke variant van aardappelpuree. Venkel is goed voor de spijsvertering en voor een frisse adem door de anijssmaak. Het is wel een smaak waar je van ‘moet’ houden. Wij in ieder geval wel. Mijn schoonouders waren zo enthousiast van hun eigen kookkunsten dat ze het met ons wilden delen. Het ziet…lees verder
Zalm gerookt in thee met wasabi aardappel koekjes
Vis, een natuurlijke leverancier van Omega 3-vetzuren. Die zijn goed voor een heleboel dingen, waaronder concentratie. Dat is natuurlijk hartstikke belangrijk voor kinderen. Daarom wordt aangeraden om minimaal 2 x in de week vis te eten. En ook met vis kun je eindeloos variëren. Heb je wel eens zelf vis gerookt? Nee, dan hieronder een…lees verder
Snelle Spelt Pasta
Geen tijd om te koken? Echt wel! Deze super snelle pasta(saus) staat binnen een half uur op tafel en garandeert je een lekkere en voedzame maaltijd. Ideaal als je weinig tijd hebt maar wel lekker (en gezond) wilt eten. Laat het bezorgmenu van de Italiaan, dus maar in de kast en gewoon lekker zelf de…lees verder