Vette vis is goed voor onze hersenen. Met gerookte zalm kun je veel leuke gerechten maken. Dit is een gerecht met een eenvoudige basis maar een heel feestelijk resultaat. Lees hier: Hoe gezond is zalm? Je kunt deze bonbon prima serveren als voorgerecht bij het kerstdiner of als heerlijk hapje op oudejaarsavond. Eigenlijk is het altijd…lees verder
Diner
Snelle noodles
Een heerlijk en snel recept om noodles te maken. Binnen 15 minuten is het klaar om te eten. Ingrediënten Kipfilet Noodles Koriander Lente-uitjes Paksoi Limoen Spaanse pepers Cashewnoten Oestersaus Olie Bereiden Doe wat olie in een koekenpan en kook het water voor de noodles in een tweede pan. Doe vervolgens de kip in de pan en breng deze…lees verder
Witlofsalade met pruim en geitenkaas
Dit is een heerlijk gezond recept voor een zomerse salade met witlof, pruim en geitenkaas. Verrassend toch? Ik (Jenny) heb nog niet de gelegenheid gehad om deze salade zelf te maken, maar wilde dit recept van Irene toch alvast met jullie delen. Want het lijkt mij heerlijk, zowel als lunch als bij het avondeten. Recept…lees verder
Indische broodsalade met quinoa
Ik ben gek op gerechten uit India. De prachtige kleuren komende van mooie kruiden als saffraan en kurkuma. Het enige nadeel is dat je bij gerechten als Lam Korma of Chicken Tikki Masala wel echt even de tijd moet hebben voor het bereiden. Daarom heb ik deze keer gekozen voor een super snel gerecht met…lees verder
Rollade aan het spit met thee
Om de paar maanden krijg ik een Foodybox toegestuurd van Kroon op het werk. Er zitten makkelijke dingen in en soms moeilijkere. Dit keer was het wel een uitdaging om te gaan koken met Thé en Provence van Simon Lévelt. Nu had mijn man een rollade meegenomen, dus ik ging creatief aan de slag. Met goed…lees verder
Zelf stroganoffsaus maken, gezond en makkelijk
Sausjes uit pakjes of zakjes, dat doe ik niet meer. Daardoor heb ik geen tijden stroganoffsaus gegeten. Deels omdat ik niet zo’n sausjesmens ben, maar ook omdat ik dacht dat het heel ingewikkeld was. Niet dus! Ga jij zelf ook stroganoffsaus maken? Ingrediënten (voor 4 personen) 2 gesnipperde uien 1 bakje kastanjechampignons 1 eetlepel tomatenpuree 250…lees verder
Salade met vijgen en peer
Onze smaak verandert vaak in de herfst. Zelf merk ik dat ik meer trek heb in warme smaken of warm eten. Als we kijken naar de groente uit het seizoen, dan zijn dat onder andere peren en vijgen. Vandaar dit recept van salade met vijgen en peer. Je kunt dit gerecht als maaltijdsalade eten of als…lees verder
Schol met mosterd-dille saus
Eens in de 3-4 maanden krijg ik een FoodyBox toegestuurd en dat betekent experimenteren met nieuwe producten. Dit keer ben ik aan de slag gegaan met de mosterd-dille saus van TonS. Erg lekker! Normaal gesproken houd ik niet van pakjes en zakjes om mee te koken. Dit is echter een mooi product dat wel past…lees verder
Linzensalade met bloemkool en kerstomaten
Ingrediënten voor 2 personen 1 bloemkool 150 gram kerstomaten 200 gram groene linzen 4 kleine tenen knoflook, schoongemaakten in tweeën gesneden vier volle handen rucola zout, peper en olijfolie Bereiding Verwarm de over voor op 200 graden. Kook de linzen op basis van de aanwijzingen op de verpakking. Was de tomaatjes, snijd de bloemkool in…lees verder
Makkelijk stoofpotje met zoete aardappel
Dit makkelijke stoofpotje met zoete aardappels, wortel en courgette zet je in een handomdraai op tafel. Echt een ideaal recept voor na een drukke werkdag. Het snijden van de groente is het meeste werk. Daarna is het een kwestie van in de pan laten stoven. Het snijwerk kun je ook een dag van te voren doen. Ingrediënten voor 4…lees verder
Diner met pompoen
Vandaag deel drie van onze selectie pompoenrecepten. We gaan verder met een gerecht voor het diner. Ook dan kun je pompoen eten. Bijvoorbeeld een heerlijke pompoenrisotto! Pompoenrisotto (3-4 pers) Herfstig gerecht met pompoen! Ingrediënten 1 pompoen 300 g risottorijst 4 eetlepels olijfolie 1 bosje tijm 50 g boter 1 grote ui (gesnipperd) 1 liter biologische kippenbouillon 100 g Parmezaanse kaas…lees verder
Knapperige wortels uit de oven
We kennen allemaal de rauwe en gekookte wortels. Maar er is meer! Afgelopen zomer heb ik wortels uit de oven ontdekt. Deze week ga ik nog een stapje verder. Ik heb de worteltjes voorzien van een soort korstje. Ingrediënten bos wortelen boekweitmeel of ander gezond meel twee tot drie eetl. olijfolie theel. (keltisch) zeezout 1/2 theel. peper 1/2 theel.…lees verder
Volkoren spaghetti met garnalen en zongedroogde tomaten
Een super lekker recept: Volkoren spaghetti met garnalen en zongedroogde tomaten van Jamie Oliver. Echt een aanrader en zo klaar! Ingrediënten voor 4 personen 500 gram volkoren spaghetti 3 el olijfolie 3 teentjes knoflook, geperst 2 Spaanse pepers, zaadjes verwijderd en fijngesneden 500 gram garnalen (vers of diepvries) 1 klein wijnglas witte wijn Handje zongedroogde tomaten 1/2…lees verder
Snelle tortilla met courgette
Heb je een keer geen tijd om lang in de keuken te staan, maar wil je een gezond alternatief voor pizza? Maak dan eens een courgette tortilla. Ook te variëren met andere groentes natuurlijk of een stukje vlees. Hierbij een basisrecept. Kinderen eten zo ook heel makkelijk een heleboel groente… Ingrediënten voor 2 personen 1…lees verder
Gezonde makkelijke pompoensoep
Een warme herfstsoep geeft je veel extra energie en warmte op een winderige herfstdag… Daarom vandaag een gezonde makkelijke pompoensoep op ons blog. Pompoen is heel gezond Wist je dat er heel veel vitamine A, B, C en E in een pompoen zitten? Er zijn maar weinig groenten die zoveel verschillende vitaminen in zulke hoge…lees verder
Heerlijke hamrolletjes
Wil je een keer iets anders op tafel zetten tijdens de borrel of als voorgerecht, denk dan eens aan deze hamrolletjes. Ingrediënten 1 pak parmaham 1 stuk brie stukje meloen Bereiding Snij de ham in de lengte in tweeën. Snij dunne plakjes van de brie, de korst is niet lekker. Maak hele dunne strookjes van…lees verder
Zelf paprikaroomsaus maken
Geïnspireerd door het filmpje dat we gisteren online zetten voor het snijden van paprika, zonder pitjes ben ik gisteren gelijk aan de paprika’s gegaan. Eerst wilde ik soep maken. Omdat we de dag ervoor soep aten, ben ik creatief aan de slag gegaan om zelf paprika roomsaus te maken. Bij ons in het gezin zijn…lees verder
Gevulde courgette
Een gerecht uit de oven is altijd makkelijk om vooraf klaar te maken. Krijg je zondagmiddag visite, maak het in de ochtend klaar. Dan hoeft het alleen nog in de oven. We hebben dit keer gevulde courgette voor je uitgewerkt. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met aubergine of paprika. Ingrediënten 4 personen 4 kleine…lees verder
Zelf tonijnsalade maken
Vroeger vond ik het lekker, een kant-en-klare tonijnsalade. Maar nu ik weet hoeveel lekkerder zelfgemaakte salade is, eet ik geen salade uit een bakje. De verhouding tonijn – mayonaise is m.i. toch erg scheef. Tonijn is zo lekker. En een tonijnsalade maken is prima zelf te doen! Let op als je tonijnstukken koopt dat je…lees verder
Zoete aardappel uit de oven met koriander en feta
Zoete aardappel uit de oven, of als je het (nog gezonder) wilt, gepoft op de barbecue kennen we allemaal. Dit keer heb ik een bijzondere variant gemaakt. Ik las een recept dat zoete aardappel met koriander klaar gemaakt werd en daar ben ik mee gaan experimenteren. En lekker vonden wij 😉 Recept: Zoete aardappel met…lees verder
Zelf pizza maken van spelt
Van de week hadden we nog wat over van onze zelfgemaakte pastasaus. Precies genoeg voor een pizza. Nu wil ik graag een gezonde variant, dus ik ben gaan experimenteren met een bodem van spelt. We vonden het allemaal erg lekker. Het is wel iets anders dan een witte bloem pizza van de pizzeria. Je herkent…lees verder
Hartige taart met doperwtjes en zalm
Omega 3 vetzuren zijn heel belangrijk voor lichaam en geest. Hierover een stukje van www.voedingcentrum.nl. “Er zijn sterke aanwijzingen dat de inneming van voorgevormd EPA/DHA, zoals aanwezig in vette vis, extra bescherming geeft tegen hart- en vaatziekten. De Gezondheidsraad adviseert daarom 2 keer per week vis te eten, waarvan ten minste 1 keer vette vis. Dit…lees verder
Goed gevulde maaltijdsalade
Maaltijd salades zijn er vele vormen. Deze maaltijdsalade past in vele dieetstromen, zoals paleo & oervoeding. Maar het is vooral een erg lekkere salade. Ingrediënten voor 4 personen zakje groene salade gerookte kipfilet (of zelf even kipfilet braden met peper en zout) zoete punt paprika 2 bosuitjes 1 avocado 1 mango 100 Gr. Gerookte zalm…lees verder
Witlofsalade met cashewnoten
Witlof is een gezonde groente waar je heel veel lekkere gerechten mee kunt maken. Een bekend gerecht met witlof is met ham en kaas uit de oven. De kaas smelt zo en de ham wordt goed knapperig, in combinatie met de witlof smaakt dit erg lekker. Maar met witlof is nog meer mogelijk, je kunt…lees verder
Spaanse stoofpot met kip
Van de week met het koude regenachtige weer had ik trek in een warme Spaanse stoofpot met kip. Heel eenvoudig, gezond en heerlijk. Je hebt wel even de tijd om te stoven nodig, al is het niet zo lang als met rundvlees. Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kippendijen of kipfilethaasjes 50 gram chorizo 500…lees verder