Spinazie is gezond, dat heb ik van mijn moeder als klein kind al geleerd. Vroeger als warme maaltijd met aardappelen. Tegenwoordig eten we ook vaak spinazie als salade. Zeker in de zomer is dit een echte aanrader. En erg lekker! Ingrediënten bladspinazie 500 gram 1 bol mozzarella 3 tomaten 1 eetlepel pijnboompitjes 1 avocado 1 gerookte kipfilet 1…lees verder
Lunch
Koude komkommersoep met superfood
Een heerlijk lichte lunch in de zomer. Koude komkommersoep met een paar crackers of een broodje. Ik heb gekozen voor mijn zelfgemaakte crackers uit de dehydrator. Maar kan natuurlijk ook van de bakker. Ingrediënten voor twee personen 1 komkommer 1 bosje verse munt 1/2 kopje (plantaardige) melk 2 zakjes Vitals superfood Bereiding Doe alle ingrediënten…lees verder
Hartige gezonde cake met ei
Dit is echt een heerlijk makkelijk recept. Iedereen in mijn gezin is er fan van. Bij mijn dochter in de klas wilde iedereen proeven. Het resultaat haar lunch was karig. Maar wel vriendinnen blij gemaakt. Mijn man vroeg of ik niet een ‘normale’ cakevorm kon gebruiken… Ingrediënten voor 1 persoon 2 eieren (eventueel doe je…lees verder
Zelf gezonde cracker maken van quinoa
Quinoa is een gewas dat voornamelijk uit Zuid-Amerika komt. Het is razend populair. Het lijkt een graansoort, maar het is het niet. Het is heel bijzonder. Toen ik hoorde waar het familie van is, moest ik lachen van verbazing. Quinoa is namelijk familie van spinazie. De Inca’s gebruikten quinoa en zagen het als een heilig…lees verder
Spinazie-salade met frambozen
Een heerlijke zomerse salade kun je maken met frambozen. Door de zoete smaak met de stevige smaak van spinazie heb je een verrassende salade. Ik heb de salade laatst als bijgerecht gemaakt bij een barbecue, maar het is ook heel goed te doen als lunchsalade of met een aantal noten of pitten als avondmaaltijd. Hoe…lees verder
Heerlijke lunchsalade met bleekselderij
Bleekselderij zit boordevol met vitamines, kalium en calcium. Houd er wel rekening mee dat bleekselderij een nitraatrijke groente is. Niet te vaak eten dus. Bleekselderij is rijk aan bèta-caroteen (net als wortelen, mango en mandarijnen). it wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Beta-caroteen zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen.…lees verder
Vegetarische kokoscurry
Winter, zomer, regen of zon… in deze heerlijke curry heb ik altijd trek en ik eet hem dan ook zeer regelmatig. Zelfs koud als (mee neem) lunch is hij niet te versmaden! Ingrediënten (4 personen) 6 grote tomaten 1 middelgrote zoete aardappel 1 potje kikkererwten (uitlekgewicht 200 gr) 2 paprika’s verse koriander 1 limoenen stukje verse gember (ongeveer…lees verder
Super gezonde koude quinoa salade
Deze koude quinoa (lunch) salade is super lekker én super gezond omdat hij bomvol gezonde groente zit. Absoluut één van mijn favorieten! Op maandag maak ik vaak een grote bak, waar ik vervolgens de rest van de week van kan eten. Ingrediënten (2 á 3 personen) 150 gr quinoa 1 stronk broccoli 1 bos groene…lees verder
Aubergine uit de oven met spruiten-linzen salade
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een verrassende combi met aubergine, spruiten en linzen. Super gezond, super lekker! Perfect als voorgerecht, lunch of hoofdmaaltijd. Ingrediënten Voor de aubergine: 4 aubergines (1 aubergine per persoon, als hoofdgerecht) 2 eetlepels olijfolie zout en peper Voor de salade: 400 gram spruiten 200 gram linzen / 1 blik…lees verder
Vrolijke avocado granaatappel sandwich
Vandaag heb ik gekozen voor een super makkelijk lunchrecept perfect om op te eten dit weekend terwijl je geniet van de zon. Recept: avocado-granaatappel sandwich De ingrediënten 2 sneetjes speltbrood 1 rijpe avocado 6 cherrytomaatjes handje rucola sla 2 el granaatappelpitten peper Bereiding Rooster de speltbroodjes in een broodrooster. Prak dan op beide broodjes een halve…lees verder
Hollande garnalensalade met Aziatisch tintje
Hollandse garnalen salade met avocado kennen we allemaal. Dit keer wilde ik een bijzondere twist geven aan het gerecht. Het is een Aziatisch tintje geworden. Dat komt vooral door de friszure smaak en koriander. Het is wel fijn als je daar van houdt. Wij in ieder geval wel! Ingrediënten voor 4 personen 250 gram Hollandse…lees verder
Rode bietenburgers
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Als vegetariër is het natuurlijk een uitdaging om lekkere, gezonde vleesvervangers te vinden. Naast de bekende selectie in de supermarkt zijn deze rode bietenburgers een bijzonder leuk alternatief! Ingrediënten Voor de burgers: 2 grote rode bieten (gekookt) 1 blik linzen ½ bakje tofu 100 gram havermoutvlokken 1 zakje…lees verder
Brood maken van teff – geschikt voor Coeliakie
Vorige week heeft Isabelle een en ander verteld over volkoren en speltbrood. Dit artikel het vervolg daarop. Nu gaat Isabelle in op het superfoodbrood gemaakt van teff. Ik (red. Isabelle) zal jullie echter wel wat verschuldigd blijven als ik geen echt alternatief zou bieden en het is teff, een absolute aanrader. Teff is een graansoort…lees verder
Kruidige noedelsalade met pinda’s
Vandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een frisse noedelsalade met een Aziatisch tintje uit het fijne kookboek Veg! Een absolute aanrader voor lunch of diner. Ingrediënten Voor de salade: 200 gram eiernoedels of rijstnoedels 150 gram sperziebonen of peultjes ½ komkommer 6 lenteuitjes handvol basilicumblaadjes klein bosje munt klein bosje koriander Voor de dressing:…lees verder
Kruidige pastinaaksoep
Vind je het ook zo lekker om als lunch een heerlijke soep te eten? En houdt je ook een beetje van een Oosters tintje? Dan is deze pastinaaksoep zeker een aanrader voor jou! Vegetarisch en vol met verse groenten! Het recept is afkomstig uit het boek Vers uit de tuin van Sarah Raven en is…lees verder
Sinaasappel en venkel salade
Ingrediënten (voor 2 personen) 1 venkel 2 sinaasappels 100 gr. verse munt 1/2 rode ui 2 el. citroensap 2 1/2 el. olijfolie zout peper suiker Bereiding Verwijder het hart uit de venkel en snijdt het in dunne reepjes. Snijdt vervolgens de ui in tweeën en snijdt dunne reepjes. Schil de sinaasappels en snijd ze in…lees verder
Pittige citrussalade
De lente komt eraan! Heerlijk. In ieder geval zo voelt het al een beetje. En wat dan erg lekker en gezond is: een salade. Door de gebruikte ingrediënten in deze salade geven het geheel toch nog een winters tintje. Zo zie je maar weer dat lente en winter prima gecombineerd kunnen worden! Ingredienten: Krop sla…lees verder
Recept: Zelf chocolade-notenpasta maken
Bij ons in huis is iedereen gek op chocola (maar weet wel dat wij hier in huis alleen ‘echte’ chocola eten, rauwe chocola zonder suiker dus!). Zelf vind ik het erg lekker om een lepeltje rauwe cacao nibs door m’n yoghurt te doen en man en dochterlief vinden het juist lekker om de nibs los…lees verder
Franse salade niçoise van de Groene Smaak
Een heerlijke Franse salade die je als bijgerecht kunt eten, maar ook goed als hoofdgerecht of lekkere lunch. Ingrediënten voor een flinke schaal 1 pakje haricot verts 1 klein blikje tonijn 10 zwarte olijven 3 tomaten in partjes 3 eieren in partjes 1 blikje ansjovis (indien gewenst) 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel olijfolie sap van…lees verder
Gezonde sandwichspread maken
Deze zelfgemaakte sandwichspread kun je lekker op een boterham of cracker eten. Het is ook lekker als dip met rauwkost (paprika) of op een toastje. Op deze manier eet je ongemerkt groente bij de lunch… Ingrediënten voor een pot sandwichspread 200 gram doperwten uit de vriezer 75-100 gram feta 1 theelepel verse rozemarijn Bereiding Zorg…lees verder
Omelet met tarwegras
Wil je eens op een andere manier tarwegras eten dan door je smoothie, doe het dan eens door een omelet. Ook erg lekker! Ingrediënten voor 1 persoon 1 grote of 2 kleine eieren 1 kleine ui 6 cherry of snoeptomaatjes 1 theelepel tarwegras poeder olijfolie om in te bakken zout naar smaak Bereiding Snij het uitje…lees verder
Bijzondere hamburger: tonijnburgers met rode ui
Een heerlijke recept voor een speciale burger met een salsa, en geen sausjes… Ingrediënten voor 4 personen Voor de burgers 400 gram verse tonijn 2 eetlepels wasabi of scherpe mosterd 1 eetlepel sesamzaad Voor de salsa 1 rode ui 2 stevige tomaten 1 rode peper 1 limoen 2 theelepels olijfolie zout en peper Bereiding Verwarm…lees verder
Lekkere salade met bonen met andijvie en feta
Dit recept kreeg ik toegestuurd door de buurman. Het lijkt mij erg lekker. Denk dat ik maar eens op visite ga 😉 1 doosje fijne tuinboontjes ( 300 gr , diepvries ) of verse tuinbonen 1 zakje verse doperwten ( 200 gr ) 1 citroen , schoon geboend 1 eetl vloeibare honing 5 eetl extra…lees verder
Recept lunchsalade: couscous & spinazie
Wil je tussen de middag eens iets anders eten dan een boterham? Bekijk de mogelijkheden van deze bijzondere couscous salade. Ook heel makkelijk een avond van te voren klaar te maken. Recept lunchsalade: Couscous met spinazie Ingrediënten voor 1 persoon: 100 gram gekookte couscous 200 gram verse spinazie vier dikke plakken komkommer (in blokjes gesneden)…lees verder
Pittige pompoensoep met appel
De herfst zit in de lucht. Tijd voor pompoen, groente van het seizoen. We hebben een pittige variant gemaakt met appel. Hieronder vind je het recept voor deze pompoensoep. Hoe maak je deze pompoensoep met appel? Ingrediënten voor 4 personen 1 pompoen 2 zoete appels 2 tenen knoflook 3 rode uien 1 chilipeper olijfolie 2…lees verder