In het boek Chef met Lef van Nigel van der Horst staan verschillende variaties van quesadillas. Het is een gerecht dat wij thuis steeds vaker op het menu zetten. Laatst zat er in de foodybox (een proef- en experimentenpakket) een zakje met speciale kaas voor nachos. Of te wel een mix van rode en witte…lees verder
Diner
Goed voor jezelf zorgen in de herfst, met recept voor Aziatische pompoensoep
De herfst beschouw ik altijd als een overgang fase van de natuur. Van heel warm naar heel koud en daar hebben wij dus de herfst voor nodig. Ik vind dit dan ook het mooiste seizoen die wij krijgen, maar ook de meest uitdagende. Sommige dagen zijn zomers mooi, de andere vragen de hele dag om…lees verder
Recept voor een heerlijke makkelijke curry
Als mijn dochter niet thuis eet, dan eten we vaak iets pittigs. Vanmiddag zat ik op kantoor tegenover mijn Indische collega’s. Ze nemen altijd allerlei bakjes met curry’s mee, sausjes met yoghurt en naan-brood. Dus dacht ik gelijk: vanavond ga ik voor een makkelijke curry. Binnen 15 minuten staat mijn makkelijke curry op tafel. Mijn…lees verder
Lekker en gezond voor de hele familie: gevulde kalkoenrolletjes!
Van de week was ik op kantoor kon ik tussendoor even inspiratie opdoen voor een maaltijd. Ik bladerde door het kookboek van Amber Alberda. Heerlijke gezonde verantwoorde recepten. Daar stuitte ik op een simpel recept, gevulde kalkoenrolletjes. Het is een makkelijk recept, maar toch ook bijzonder. Als enthousiaste kookliefhebber ben ik nog even verder gaan…lees verder
Gezonde pizza zelf maken!
Naar aanleiding van het boek Pizza van Manon van Essen heb ik deze week ook een gezonde pizza gemaakt. In het kookboek staan ook veel recepten voor pizzadeeg (allemaal andere kleuren, leuk!!), maar ik heb vanwege de tijd een Magioni pizzabodem gekocht. Die ik heb gekocht bestaat voornamelijk uit bloemkool (gecombineerd met tarwe). Een veel…lees verder
Koolhydraatarme Italiaanse bloemkoolrijst-salade
Met bloemkoolrijst of broccolirijst heb je een zeer goed alternatief voor rijst- en pastamaaltijden. Heel gezond én koolhydraatarm. Vorige keer schreef ik al dat ik blij ben met de nieuwe broccoli- en bloemkoolrijst van Bonduelle. Je vindt de kant-en-klaar zakken (zonder toevoegingen) op de vriesafdeling van veel supermarkten. Als je dit op voorraad hebt, kan…lees verder
Koolhydraatarm recept, Thaise Curry met Bonduelle bloemkoolrijst
Kijk, daar houden wij nu van, Bonduelle maakt het ons makkelijk met hun diepvries-groenterijst. Zo kun je heel makkelijk, heel gezond en koolhydraatarm de lekkerste recepten op tafel zetten! Hieronder mogen we een heerlijk recept delen van Bonduelle. Een gezonde, koolhydraatarme Thaise Curry, gemaakt met de bloemkoolrijst. Eerst even wat uitleg over de groenterijst. Wat…lees verder
Oranjesoep van paprika en tomaten
Koningsdag betekent vaak heel veel ongezonds op straat eten en misschien net even een glaasje te veel drinken. Of de avond ervoor natuurlijk. Een paar keer per jaar is het natuurlijk niet erg om een beetje minder op te letten. Het is dan wel fijn dat er thuis een heerlijke pan gezonde soep klaar staat,…lees verder
Gebakken ei in de vorm van een hartje
Dit is echt heel leuk om samen met kinderen te maken! Er zit een klein dingetje bij, dat je echt voorzichtig moet doen namelijk. Maar het eindresultaat vinden kinderen zeker mooi! Met Pasen eten we ’s morgens vaak veel brood. Daarom is dit een heerlijk simpel koolhydraatarm recept voor ’s avonds. Doordat het gebakken ei…lees verder
Zelfgemaakte hamburgers
Wij zijn thuis echt groot van van zelfgemaakte hamburgers en het is echt heel makkelijk gemaakt. Naast dat het lekkerder is, weet je ook precies wat er in zit. Ook zo fijn, want overal worden natuurlijk conserveringsmiddelen ingestopt. Ik kies daarom het liefst voor biologisch gehakt, al weet je nooit 100% zeker dat het alleen…lees verder
Courgettecarpaccio, met tomaatjes met avocadodressing
Een heerlijk voorgerecht voor de komende Paasdagen of daarna als lunch of bijgerecht. Het is een gerecht dat niet ingewikkeld is om te maken, maar het goede gereedschap is wel handig. Zo is het dun snijden van de courgette zo gepiept met een mandoline. Maar je kunt het natuurlijk ook doen met een kaasschaaf. Leuk…lees verder
10 andere manieren om bloemkool te eten
Bloemkool met een papje, wie kent het niet? Maar bloemkool is veelzijdig, je kunt het op veel verschillende manieren eten. Bovendien is bloemkool gezond, dus het is ook goed om het vaker te eten. Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten met bloemkool. Maar zeker geen recepten voor de ‘gewone’ bloemkool met een papje. Bloemkool…lees verder
Lekker groente eten met een gezonde kapsalon
Laatst zei mijn vriendin en blogger Annemarie tegen mij: Dat moet je echt eens proberen! Een gezonde kapsalon is heel lekker.. Nu heb ik nog nooit een ‘echte’ kapsalon gegeten, omdat het zo ongelofelijk calorierijk is. Maar dit wilde ik toch maar even proberen. Ik ben wel voor een iets makkelijkere variant gegaan, door kant-en-klare…lees verder
Recept voor koolhydraatarme pastinaakpuree zonder aardappel
Veel recepten voor pastinaakpuree zijn met aardappel. Daar ben ik zelf niet zo’n fan van, dus ben ik aan de slag gegaan met een versie zonder aardappels. Hieronder deel ik graag mijn recept met jullie voor deze pastinaakpuree. Dit is een gezond, koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree! Voor mensen die meer groenten willen eten en minder…lees verder
Roergebakken boerenkool met zoete aardappel en ei
Zelf ben ik niet zo’n fan van boerenkoolstamppot, maar man- en dochterlief wel. Dus voor hun heb ik een traditionele maaltijd op tafel gezet. Voor mezelf ben ik creatief aan de slag gegaan met de producten die ik nog in huis had. Het was echt heel lekker en makkelijk. Ik ga het zeker vaker maken!…lees verder
Makkelijke pittige Thaise curry met kikkererwten
Als onze dochter niet thuis eet, dan gaan we graag voor een lekkere pittige Thaise curry. Het is voor kinderen (en sommige volwassenen) vaak iets te scherp. Laatst zat er een ambachtelijke curry pasta in de Foodybox, die ik af en toe krijg om producten te testen. Samen met de CuliQueen puntpaprika’s (ook uit het…lees verder
Aubergine uit de oven, een ‘Simpel’ recept van Ottolenghi
Nadat we het nieuwste kookboek van Ottolenghi – Simpel – in handen kregen werd ik gelijk helemaal blij. Eerlijk is eerlijk. Echt kennen deed ik deze topkok niet, tot Jenny zijn vorige kookboek had gereviewd. Deze keer heb ik een recept voor jullie uitgewerkt uit dit allernieuwste kookboek Simpel van Ottolenghi.. Omdat ik niet alle ingrediënten…lees verder
Pompoensoep met chorizo
Wil je eens een pompoensoep maken, die je nog nooit geproefd hebt? En die echt heel erg lekker is? Waarom onderstaand pompoensoep recept maken? Wel, nu je toch al hier tot hier hebt gelezen… Ik geef toe: er bestaan 1001 recepten om pompoensoep te maken. Oeps, net gegoogeld: er bestaan zelfs 622.000 pompoen recepten daar…lees verder
Gebakken rijst met Falafel (vegan)
Mijn gerechten zijn allemaal vegetarisch en de meeste zijn helemaal plantaardig en dus veganistisch. Ik ben al in 60 landen geweest en haal veel inspiratie voor mijn gerechten uit het reizen. Zo ontdekte ik falafel in Israël en merkte hoe ze in Azië de rijst vaak nog even meebakken. Dat bracht mij op het idee voor…lees verder
Snelle soep van wortel & pastinaak
Soms heb je wat groente gekocht en ben je ze ‘vergeten’ en liggen ze in de koelkast. Zo had ik deze week wortel en pastinaak liggen. Dus ik ben aan de slag gegaan met een heerlijk creatief soepje. Snel natuurlijk, want we gaan wel sporten en hebben niet veel tijd! Hieronder lees je hoe je…lees verder
Courgettetaart maken met 4 ingrediënten
Dit heerlijke recept heb ik uit het boek Nog eenvoudiger 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Ik was meteen enthousiast en het ziet er in het boek ook heerlijk uit. Ik was benieuwd of ik dit ook zo kon maken. Bovendien is het een heel gezond recept met pure ingrediënten. Daar houd ik van 🙂 En,…lees verder
Risotto met tuinertwen
Een heerlijk en snel recept voor risotto met tuinerwten. Italiaanse rijst met een Nederlands tintje! Ik ben er dol op. Ik gebruikte ook uitgebakken spek, maar in plaats van spekjes kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gebakken champignons of gedroogde tomaten. Ingrediënten: 450 gram diepvries tuinerwten 300 gram risotto pakje uitgebakken spekjes 2 tenen knoflook…lees verder
Zomerse salade met tuinerwten en gebakken aardappel
Er is een nieuw kookboek van Vegalicious uit en dat ging ik gelijk uitproberen. Er staan allerlei aparte recepten in het boek, 100% vegetarisch natuurlijk! Het recept dat ik gemaakt heb, is een zomerse salade. Al is het een recept dat je ook in andere jaargetijden kunt eten. Alleen liep ik er nu tegen aan…lees verder
Groente met dikke saus van bloemkoolpuree uit de challenge van Pascale Naessens
Gisteren zijn 19.000 mensen gestart aan de Puur & Lichter Challenge van Pascale Naessens, bekend van haar boek Puur & Fit. Zie de review van Jenny. We mochten een recept uit de challenge met je delen. Reken maar dat ik ‘m van de week ga uitproberen. Het ziet er toch super uit. Onder het recept…lees verder
Heerlijk Dal (curry) recept uit het Ayurvedische kookboek van Jasmine Hemsley
Sinds ik dal ontdekt heb, ben ik er steeds meer aan het proberen. Dal wordt ook wel geschreven als dahl of daal. Je spreekt het in ieder geval uit als daal. Het is eigenlijk een pap van peulvruchten met heerlijke kruiden. Vaak curry! Ik deel dit heerlijke recept graag met jullie. De basis komt uit…lees verder