Dit is een heerlijk recept voor de risotto liefhebber. Ken je risotto nog niet? Dan zou ik het zeker een keer proberen! Risotto is Italiaanse rijst. De rijst komt uit het noorden van Italië. Het is een goede basis voor veel lekkere recepten. Zoals deze risotto met champignons en walnoten. Snel klaar en makkelijk te…lees verder
Diner
Maaltijdsalade met garnalen en vijgen
In onze nieuwe woning ben ik weer enthousiast verder gegaan met het bedenken van nieuwe recepten. Zoals deze gezonde maaltijdsalade met garnalen. Erg lekker en zeer voedzaam! Ingrediënten: (voor 1 persoon) 100 g ijsbergsla klein stukje komkommer een halve avocado 10 g lente ui 4 zongedroogde tomaten (home made) 30 g feta kaas (ongeveer) 10 gepelde…lees verder
Snelle pasta met aubergine en tomaat
Deze snelle pasta met aubergine en tomaat is niet alleen lekker, het is ook nog eens supergezond. Als (werkende) moeder kun je niet altijd alle ballen hoog houden. Zo laat ik regelmatig een steekje vallen. Of dat komt door mijn wat dromerige instelling, of dat het meerdere moeders overkomt: geen idee. Soms worden we wakker,…lees verder
Recept knoflook-kokossoep
In deze tijd van het jaar zijn veel mensen flink verkouden of ziek, dan kun je wel een stevige soep gebruiken. Wat dacht je van deze knoflook-kokossoep? Knoflook is een natuurlijk geneesmiddel, dat onder andere de weerstand vergroot en virussen bestrijdt. Hier vind je meer info over de gezondheidsvoordelen van knoflook. Ook kokosmelk is ontstekingsremmend en…lees verder
Recept voor zelfgemaakte zongedroogde tomaten
Wist je dat je zongedroogde tomaten heel makkelijk zelf kunt maken? Zelfgemaakt zijn ze lekkerder en gezonder dan de zongedroogde tomaten uit de supermarkt. Je eet ze bijvoorbeeld bij de salade, bij de pasta, op je brood of bij de borrel. Wat heb je nodig? 500 g tros tomaten 1 teentje knoflook 4 takjes verse tijm 2 takje…lees verder
Bijzondere roze risotto met kip en geitenkaas
Wil je eens echt iets anders op tafel zetten? Maak dan eens roze risotto met kip en geitenkaas. Een heerlijke verrassende smaak en een bijzondere maaltijd. Dat is weer eens iets anders! Je hebt wel een sapmachine nodig voor dit recept (of koop een kant-en-klaar bietensapje bij AH, of een biologische bietensap). Zo geef je je…lees verder
Frisse salade met granaatappel
Ben je op zoek naar een heerlijke frisse salade, die heel makkelijk te maken is, dan is deze salade met granaatappel al snel een succes. Door de friszure granaatappel-pitjes geeft het de veldsla een heerlijke twist. Ingrediënten: 1 zakje veldsla 2 eetlepels gepelde pistachenoten de pitten van een halve granaatappel halve komkommer 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel…lees verder
Recept om zelf gezonde champignonsaus te maken
Champignons zijn bij heel veel mensen geliefd. Een lekkere pasta of rijst met champignonsaus valt dus bij velen ook in de smaak! Met dit recept maak je een gezonde champignonsaus, dus zonder zakjes. Lekker puur en gezond! Wat heb je nodig voor deze gezonde champignonsaus? 2 aardappels 3/4 el amandelmelk 250 gram kastanje champignons 500…lees verder
Zwarte bonen zijn gezond | 5 voordelen op een rij
Zwarte bonen zijn gezond en een hele goede vervanger voor aardappelen, rijst of pasta. Toch denken we niet vaak aan deze boontjes. Daarom sommen wij vijf gezondheidsvoordelen op om eens wat meer aandacht te schenken aan de zwarte bonen. Je kunt er namelijk heel veel lekkere gezonde recepten mee maken! Hoe gezond zijn zwarte bonen?…lees verder
Recept voor vegetarische snert
Snert: het typisch Hollandse woord voor erwtensoep. De soep wordt wereldwijd in verschillende variaties gegeten. Ook Nederlanders zijn er dol op: lekker, met roggebrood met kaas of pannenkoeken. Bij ons thuis is het traditie om op 5 december (pakjesavond) zelfgemaakte erwtensoep te eten. Sinds jaar en dag doen we dat met speklappen met zwoerd en rookworst:…lees verder
Makkelijke bonenmaaltijd | Recept reuzenbonen met spinazie en pesto
Om eerlijk te zijn was ik erg sceptisch toen ik dit recept zag. Ik ben niet zo’n fan van bonen. Eigenlijk hoor je 400 gram bonen per persoon te verwerken in dit recept. Dat vond ik zelf teveel. Ik heb daarom 200gram bonen per persoon gebruikt, maar ook dat zou zelf nog iets minder kunnen (ben…lees verder
Rijstgerecht met ossenhaas en pesto
Met een 45 minuten heb je dit heerlijke rijstgerecht met ossenhaas en pesto op tafel gezet. Het is echt heel anders dan dat je gewend bent van een rijstgerecht. Erg lekker. Ik zou zeggen, gewoon even proberen. Ik heb het gemaakt met bruine rijst. Hieronder lees je wat de ingrediënten zijn en hoe ik het…lees verder
Recept voor Spinaziepesto, lekker en gezond!
Maak zelf je eigen spinaziepesto. Lekker en gezond! Deze pesto, gemaakt met spinazie, is heerlijk door een pasta of op een crackertje bij de borrel. Reken er maar op dat je met dit recept in de smaak valt! En het is ook nog eens heel snel te maken. Ingrediënten: 70 g spinazie bladeren 25 g geitenkaas (fenegriek)…lees verder
Is bloemkool gezond? Met 10 tips voor bloemkoolrecepten
Bloemkool is een groente die gedurende het hele jaar eigenlijk heerlijk te eten is. Wist je dat het oorspronkelijke seizoen van juli tot en met september is? Nu eten we het hele jaar door bloemkool. Eerlijk is eerlijk: Hollandse bloemkool is wel het lekkerst! In de winter eten we traditioneel gezien bloemkool vaak gecombineerd met…lees verder
Courgettini met walnoten pesto
Wij zijn groot fan van courgettini, spaghetti van courgettes. In de zomer eten we het rauw, maar rond deze tijd vinden we het warm lekkerder. Dan roerbakken we de courgette-spaghetti kort. Zoals bij deze courgettini met pesto en walnoten. Ik heb al eerder een lekkere recepten met courgette gedeeld, maar dit koolhydraatarme recept is ook zo lekker! Deze mag niet…lees verder
Zalmspiezen met salsa verde, heerlijk visrecept
Afgelopen zomer hebben wij genoten van heerlijke zalmspiezen met salsa verde. Maar je kunt natuurlijk in ieder jaargetijde van dit heerlijke gerecht genieten. Dit is een vrij eenvoudig gerecht om te maken, maar zeker een succes als je een dinertje organiseert. Ingrediënten voor 4 personen 4 zalm-moten 2 bosjes verse peterselie 2 bosjes verse koriander 3…lees verder
Bloemkool stamppot zonder aardappelen
Bloemkool is een groente die bij veel mensen geliefd is. Je kunt er veel lekkere dingen meemaken, waaronder deze bloemkool stamppot zonder aardappelen! Koolhydraatarm en een goede keuze tijdens deze nazomerdagen. Ingrediënten: 1 bloemkool 200 gr andijvie 1/2 eetlepel karnemelk 100 g gerookte zalm 2 eetlepels zonnebloempitten peper Bereiding van de bloemkool stamppot: Verwijder de bladeren van de bloemkool…lees verder
Rauwe lasagne van tomaat met courgette
In een magazine van de EkoPlaza kwam ik een recept tegen voor rauwe lasagne van tomaat. Nu heb ik mijn eigen variant er van gemaakt – heerlijk als lunch. Zeker tijdens deze warme dagen. Als je er meerdere van maakt, kun je het ook als diner eten. Of als voorgerechtje. Ingrediënten voor 6 tomaten-lasagnes 1 avocado…lees verder
Gevulde aubergine van barbecue of uit de oven
Op het Instagramaccount van de Allerhande, kwam ik dit heerlijke recept van gevulde aubergine tegen. Ik kon het niet laten om het gelijk even uit te testen. We hebben het van de barbecue gegeten. Het recept voor in de oven. Ik was bij mijn ouders en heb het met aluminiumfolie gedaan. Maar een speciaal groente…lees verder
Top 7 Gezonde Zomerse Recepten
De zomer is mijn favoriete seizoen van het jaar. Mits de zon zich regelmatig van haar goede kant laat zien natuurlijk. De meeste mensen zijn onlangs heerlijk op vakantie geweest in eigen land of over de grens. Sommigen zijn nog volop van hun vakantie aan het genieten. De weersvoorspellingen zijn momenteel voor Nederlandse begrippen geweldig…lees verder
Recept voor groentelasagne
Lasagne is een ovenschotel die in allerlei variaties is te bereiden. Zoals deze groentelasagne met vegetarische bolognese-saus. De lasagne zit vol met lekkere groentes zoals aubergines, uien en courgettes, meer dan genoeg voor je dagelijkse portie verse groenten! En uiteraard veel gezonder dan de ‘kant-en-klare’ recepten. Ingrediënten groentelasagna 200 g broccoli 1,5 pot biologische vegetarische bolognesesaus 6/8 lasagnebladeren…lees verder
Pink Pancakes, speltpannenkoeken met bieten en kersen
Gisteren plaatsten we een recept voor een lunch met bieten, vandaag stiekem weer. Maar nu kersen-bietenpannenkoeken, ofwel de Pink Pancakes. Heerlijk om allerlei gezonde variaties te maken met speltpannenkoeken. En bietjes zijn erg gezond. De kersen maken het lekker zoet. En het ziet er erg leuk uit! Ingrediënten voor deze Pink Pancake: 100 gram speltmeel 1…lees verder
Goedgevulde maaltijdsalade met parmaham en vijgen
Laatst zat ik met een zakenrelatie te lunchen. Ik had een heerlijke salade met Peccorino, maar ik zat ook wel te kijken naar de andere salade aan tafel. Dat zag er ook erg lekker uit, een maaltijdsalade met parmaham en vijgen. Klinkt best spannend toch? Ik heb de salade zelf nagemaakt en het smaakte inderdaad heerlijk!…lees verder
Courgette-pizza’s van de barbecue of uit de oven
Afgelopen week hebben we kleine courgette-pizza’s gegeten van de barbecue. De kleine barbecue van Cobb leent zich daar uitstekend voor, omdat je een grillplaat hebt in plaats van een rooster. Wij zijn fan van dit soort gerechten met een tafelbarbecue. Zo zitten we gezellig met z’n allen te barbecueën en is manlief niet ‘apart’ in z’n…lees verder
Flammkuchen met aubergine, lekker recept!
Een nieuw trendy gerecht is een flammkuchen (in Duitsland erg bekend, hier wat minder). Het is vrij eenvoudig te maken, net zo makkelijk als zelf een pizza maken. Je maakt het alleen met crème fraiche i.p.v. tomatensaus. Het is niet het meest gezonde recept dat we op onze site hebben staan, maar door de de groenten die…lees verder