Hier spreekt de groenteliefhebber weer. We hebben een gasbarbecue, ook wel bekend als buitenkeuken. Dus wij koken met mooi weer altijd buiten. Dan wil je niet elke keer zo’n barbecue met veel vlees. Dus weer iets lekkers gegeten van de barbecue. Deze keer gaan de credits naar mijn vader. Hij heeft dit voor het eerst…lees verder
Recepten
Wekelijks zetten we hier nieuwe gezonde recepten voor je online! Zo hopen we je continue te inspireren.
Naast het moment van de dag hebben we recepten gegroepeerd voor mensen die koolhydraatarm willen eten of vegan. De zoekfunctie kan je ook helpen als je trek hebt in een bepaald ingrediënt.
Tip: check de afslankreceptenbijbel van Drs. Oscar Helm.
Eet smakelijk!
Groente op de barbecue: gegratineerde venkel
Zelf ben ik er al tijden gek op: Groente grillen op de barbecue. Maar het is soms wel zoeken naar goede recepten. Gelukkig zijn er steeds meer mensen gek op groente van de barbecue. Het is toch echt beter voor je lichaam dan al het vlees en witte stokbrood. Vandaag weer een lekker receptje met…lees verder
Zomerse salade met aardbeien en geitenkaas
Ik ben er echt gek op en ik eet het in deze periode van het jaar dan ook bijna elke dag: aardbeien! Vandaar dat ik weer eens aan de slag ging met een lekkere salade, maar dan met aardbeien. Hieronder vind je het recept voor deze zomerse salade met aardbeien en geitenkaas. We hebben laatst trouwens…lees verder
Romige spinaziesoep met kokos en zalm (4 ingrediënten!)
Ook dit recept voor een romige spinaziesoep vind je terug in het Allermakkelijkste Kookboek ter Wereld Light. Hier maakten wij onlangs een boekverslag van. Een leuk kookboek met per recept 5 ingrediënten en in 4 stappen klaar. Hieronder lees je hoe je de spinaziesoep maakt. Romige spinaziesoep met kokos en zalm 4 personen Ingrediënten 150…lees verder
Hartige taart met tomaat en geitenkaas, slechts 4 ingrediënten!
Laatst hebben we een boekverslag gemaakt van Het allermakkelijkste kookboek light. Dit is een recept uit dit kookboek. Met slechts 4 ingrediënten en snel klaar! Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn Dit vegetarische recept is snel klaar, al moet je wel even rekening houden met de tijd dat het in de oven staat. Hieronder…lees verder
Gevulde portobello’s met abrikozen van de bbq of uit de oven
Wil je eens wat anders bij de barbecue dan vlees, kies dan voor het vullen van paprika of portobello’s. Ik heb afgelopen weekend deze heerlijke gevulde portobello’s gemaakt met abrikozen, knoflook en worteltjes. Het ziet er niet alleen mooi uit, het smaakte ook heerlijk! Je kunt dit recept makkelijk maken op de barbecue. Maar is…lees verder
Citroen-kokosbolletjes, recept voor frisse energiebommetjes
Deze citroen-kokosbolletjes zijn heerlijke energiebommetjes voor na je work-out of gewoon lekker tussendoor! Hieronder vind je het recept. Ingrediënten rasp en sap van een halve biologische citroen (schoongeboend!) 1,5 kopje Medjool dadels zonder pit, of gedroogde dadels zonder pit (even 10 minuten weken in heet water) 1 kopje amandelmeel 0,5 kopje kokosrasp 0,25 kopje kokosolie op…lees verder
Recept voor de lekkerste, gezonde noten-appeltaart
Een appeltaart is natuurlijk heerlijk, maar vaak totaal niet gezond. Daarom heb ik een heerlijke, maar gezonde versie gemaakt van de traditionele noten-appeltaart. Ziet er goed uit toch? Ingrediënten voor de bodem en bovenkant: 270 gram speltbloem 50 gram ongezouten roomboter 1 ei 5 dadels 1 theelepel ceylon kaneel 1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder Vulling appeltaart: 1…lees verder
Aparte wentelteefjes met geitenkaas
Afgelopen vrijdag bij de Happy Spirit Days heb ik een hele leuke dame leren kennen met een foodtruck, waarin ze aparte wentelteefjes maakt. Zij heeft me direct een heerlijk recept gedeeld. En reken maar dat ik dit ga maken! Wil je je familie of vrienden ook eens verwennen met een verrassend wentelteefje? Vinden we leuk!…lees verder
Groen gehaktbrood met spinazie en broccoli
Laatst had ik een kant-en-klaar gehaktbrood meegenomen uit de supermarkt voor op de barbecue. Dat inspireerde mij om het zelf te maken. Want dit was wel een gehaktbrood met vooral verantwoorde ingrediënten, maar het is natuurlijk niet zo verantwoord als zelf maken! Het resultaat was deze groene gehaktbrood met spinazie en broccoli. Hieronder vind je…lees verder
Bloemkool tabouleh met kabeljauw
Wil je een dagje koolhydraatarm eten, maak dan dit heerlijke recept: bloemkool tabouleh met kabeljauw. Het staat met 15 minuten op tafel en zit vol met goede voedingsstoffen, onder andere uit de bloemkool! Ingrediënten voor 4 personen 1 bloemkool 15 kleine tomaten 20 gram platte peterselie 3 lente/bosui 1 citroen 2 el. goede smaakvolle olijfolie 4 kabeljauw filets…lees verder
Recept voor een stevig pittenbrood
Zoals jullie weten is het heel gezond om noten en zaden te eten. Oké, niet teveel, want het heeft ook de nodige calorieën, maar het is zeker een heel gezond en verantwoord tussendoortje. En als je zo’n stevig pittenbrood maakt om uit te delen, dan weet je zeker dat je succes hebt! Ook heerlijk om…lees verder
Gezonde, suikervrije notenkoekjes met havermeel
Wij vinden het erg leuk dat we een recept mogen delen uit het boek Bakken met Haver van Natascha van der Stelt. Enkele dagen geleden hebben jullie een boekverslag van dit leuke bakboek kunnen lezen. Dan weet je ook dat alle recepten van Natascha niet alleen tarwe- en suikervrij zijn, maar ook vrij van allerlei andere…lees verder
Zelfgemaakte kruidenboter, heerlijk op vlees of vis van de bbq
Gisteren hebben we genoten van een heerlijke barbecue met het mooie weer. Ik heb twee heerlijke aparte kruidenboters gemaakt. Ze waren lekker op een stukje brood, maar gaven ook extra smaak aan het vlees. Gewoon een klein beetje over je vlees laten smelten en genieten! Het maken van kruidenboter is heel makkelijk, mits de boter…lees verder
Vegan kookboek met heerlijke recepten en prachtige foto’s
Zoals ik al aankondigde is het nieuwe vegan kookboek van Kyra’s Kitchen, een prachtig boek. Ik had een preview gezien. Nu heb ik het ook echt ‘geprobeerd’. Ik heb een aantal recepten gemaakt. Ook al ben ik niet helemaal vegan, ik vind een dag plantaardig eten echt geen straf! Waar wij blij van werden is een heel…lees verder
Kindersushi maken met rijst, fruit en wraps
Sushi is heerlijk, maar niet alle kinderen zijn er dol op. Je kunt wel kindersushi maken. Dat zullen de kleintjes al veel meer aanspreken. Bovendien kunnen ze helpen met de bereiding van sushi.Ook leuk is om deze sushi mee te geven in de lunchbox! Deze tip voor kindersushi kregen wij van de dames van www.spinaziemetspikkels.nl. (red:…lees verder
Sushi eten uit een kom
Toen mijn man een aantal maanden geleden terug kwam van een zakenreis naar Tokio, riep hij gelijk daarna. Ik wil eten zoals in Tokio wat is het daar heerlijk & gezond. Heel veel vers en rauwe vis. Een van de dingen die ze veel eten is sushi. Maar dat maken is best een klusje. Op…lees verder
Eiwitpoeder kun je overal in verwerken, voor eiwitrijke recepten!
Heel veel mensen hebben een tekort aan eiwitten. Heb je regelmatig last van hoofdpijn, haaruitval of vermoeidheid, dan kan het door een tekort aan eiwitten komen. Nu kun je uit heel veel groente, vlees, vis extra eiwitten eten, denk ook aan eieren natuurlijk. Maar het kan ook door eiwitshakes. De gedachte dat je alleen eiwitshakes…lees verder
Recept voor kaasbakjes met ei en spinazie.
Een luxe, maar gezond borrelhapje kun je heel goed zelf maken. Zoals deze zelfgemaakte kaashapjes die je vult met spinazie en ei. Bovendien is het koolhydraatarm. Ingrediënten (12 stuks): 200 gr geraspte kaas eventueel wat paprikapoeder en gedroogde kruiden 12 blaadjes verse spinazie, steeltje verwijderd naar wens wat knoflooksaus 3 hardgekookte eieren En om de…lees verder
Recept voor carobe kokos bonbons
Carobe is een gezond alternatief voor chocolade en cacao. Ik experimenteer daar wel vaker mee. Zie ook deze carobecake waarvan het recept eerder op deze site heeft gestaan. Nu heb ik carobe kokos bonbons gemaakt. En die smaken heerlijk! Dit recept is een variant op andere chocobonbons die eerder op deze site hebben gestaan. Zoals…lees verder
Recept courgettesoep met pompoenpitten
Courgettes zijn gezond! De courgette is licht verteerbaar, zit vol vezels en mineralen en bevat bovendien weinig calorieën. Deze groente is makkelijk te verwerken in vele gerechten, waaronder als soep. Daarom dit heerlijke recept voor een hele gezonde courgettesoep met pompoenpitten. Let op: Als je een courgette koopt, let er dan op dat deze een groene…lees verder
Recept groentebouillon met verse ingrediënten
Zelfgemaakte groentebouillon is een geweldige basis voor soepen, stoofschotels en vele andere gerechten. Het is niet alleen gezond, maar ook gemakkelijk te maken en een perfecte manier om restjes groenten op te gebruiken. Hieronder vind je een verbeterd recept voor een heerlijke groentebouillon, inclusief variaties, gebruikssuggesties en tips voor bewaren en invriezen. Ingrediënten (voor 2…lees verder
Zelf maken, gezonde makreelsalade met appel en bleekselderij
Wij zijn gek op allerlei kleine gerechten, zeg maar tapas. Mijn dochter en ik maken dat dan graag samen. Zo hebben wij ook een hele tafel vol heerlijke gerechten gemaakt tijdens de Paasdagen. De dagen erna hebben we nog genoten van de ‘kliekjes’, zoals deze makreelsalade met appel. Die ik tijdens een lunchvergadering lekker heb…lees verder
Avocado en banaan als basis voor een super gezond ontbijt
Ben je net als ik gek op een bakje met Griekse yoghurt, fruit, muesli of noten/zaden als ontbijt? Maar wil je eigenlijk wel eens iets anders? Maak dan eens een puree van avocado en banaan en vul dit aan met ander fruit of noten. Ingrediënten voor je basisontbijt 1 banaan 1/2 avocado Pureer deze twee met…lees verder
Gezonde ‘lente’ wrap met avocado, appel, kipfilet en paprika
Deze gezonde wrap is heel goed gevuld met groente. Zo vol, dat ik ‘m niet eens meer op kon rollen. Op deze manier kun je één wrap eten (beetje koolhydraten) en dat is genoeg voor de lunch. En geeft toch net even meer bite dan een salade. Het recept is eenvoudig, je kunt het snel…lees verder