Neem een bos verse geschilde bospenen, strookjes rode paprika, cherrytomaten aan een prikker of stukjes brood en je hebt een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Heerlijke smaak en heel gezond! Prak het vruchtvlees van 1 rijpe avocado en voeg hier 1 eetlepel verse citroen/limoensap doorheen. Voeg er twee eetlepels verse bascilicum door Op smaak brengen met…lees verder
Recepten
Wekelijks zetten we hier nieuwe gezonde recepten voor je online! Zo hopen we je continue te inspireren.
Naast het moment van de dag hebben we recepten gegroepeerd voor mensen die koolhydraatarm willen eten of vegan. De zoekfunctie kan je ook helpen als je trek hebt in een bepaald ingrediënt.
Tip: check de afslankreceptenbijbel van Drs. Oscar Helm.
Eet smakelijk!
Salade van de barbecue
Deze heerlijke salade maak je deels klaar op de barbecue. Erg lekker. Je kunt ‘m als bijgerecht nemen, maar ook als maaltijd salade. De hoeveelheid zelfgemaakte croutons is daarvoor doorslaggevend. Ingrediënten voor 4 personen De hoeveelheid ingrediënten zijn voor een bijgerecht. 500 gram groene asperges 3 grote tomaten halve komkommer 2 (spelt)boterhammen (in vierkante blokjes)…lees verder
Bijzonder gerecht: grapefruit Gazpacho
Een bijzonder voorgerecht of tussendoortje… Voor 4 porties grapefruit gazpacho heb je de volgende ingrediënten nodig. Snij alle ingrediënten fijn en doe deze in de blender of keukenmachine. Wil je een extra verfrissende gazpacho doe er dan ijsblokjes door of zet het nog een paar uurtjes in de koelkast. 1 grapefruit 1 sinaasappel 1 mandarijn…lees verder
Snelle zoete zomerse salade met aardbeien
Na een warme dag is niets lekkerder dan een snelle en gezonde salade. We hebben een bijzonder recept voor je samengesteld, namelijk deze zomerse zoete salade met aardbeien! Ingrediënten voor 4 personen Voor de salade: 1 krop groene sla eventueel een half zakje rucola een appel in kleine stukjes 250 gram aardbeien een halve paprika…lees verder
Gezonde snack voor kinderen, fruitstokjes
Een eenvoudige, leuke en snel te maken gezonde snack zijn deze fruitstokjes. Kinderen zijn er dol op. Ze kunnen ook meehelpen om de stokjes zelf te maken. Verrassend om het fruit op de satéstokjes af te wisselen met een blokje kaas. Ook kun je groenten erbij verwerken zoals mini-tomaatjes of een plakje komkommer (overdwars). Wat…lees verder
Shake met ijs en druiven
Vandaag geniet je natuurlijk van de zon. Na de koude dag van gisteren, willen we nu genieten van het zomerse weer. Bovendien is het zondag. Daarbij hoort een echte zomerse shake van ijs en druiven. Hoe maak je die? Voor twee shakes heb je het volgende nodig: 125 gram witte druiven zonder pit 2 dl.…lees verder
Basisrecept speltpannenkoeken
Gezond leven en toch ook pannenkoeken eten? Dat kan met dit basisrecept voor speltpannenkoeken. Wil je glutenvrij eten, vervang de bloem dan door boekweitmeel. Ingrediënten voor 6 tot 8 pannenkoeken https://goedetengezondleven.nl/avocados-gezond/ 250 gram speltbloem 0,5 liter water 2 eieren snufje zout olie/boter Bereiden van speltpannenkoeken Doe alle ingrediënten, behalve het water in een beslagkom. Voeg…lees verder
Fruitige notenreep – glutenvrij & suikervrij
Start je dag goed met deze zelfgemaakte notenreep en een bakje yoghurt of neem een notenreep als tussendoortje. Ingrediënten voor de notenrepen 50 gram hazelnoten 50 gr havervlokken 100 gr rozijnen 150 gr gedroogde abrikozen 4 eetlepels verse sinaasappelsap 3 eetlepels zonnenbloempitte Stap 1 Rooster de hazelnoten, havervlokken en pitten in de koekenpan. Ongeveer 3…lees verder
Koude komkommersoep
Deze soep kun je heerlijk nemen bij een lichte lunch, gezellig picknick of als voorgerecht bij een barbecue. Ingrediënten 4 personen 1 komkommer 200 ml kippenbouillon 150 ml yoghurt 3 eetlepels fijngehakte verse bascilicum zout en peper Bereiding komkommersoep Snijd de komkommer in grove stukken en pureer deze in de blender of keukenmachine samen met…lees verder
Gegrilde paddenstoelen op de barbecue
Wil je eens wat anders grillen op de BBQ (of in de grillpan) dan een geijkt stukje vlees? Denk dan eens aan een paddenstoelspies. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld: oesterzwammen, cantharellen, beukenzwammen, shiitakes kastanjechampignons morieljes Voor je deze paddenstoelen aan een spies prikt, is het goed is om deze te marineren met olijfolie en zeezout.…lees verder
Lekkere frisse salade met mango en garnalen
Een heerlijke fruitige salade met pit door de rode pepertjes. Ingrediënten voor 4 personen 1 zak peultjes (200 gram) 2 limoenen 1 cm verse gember 1 geschilde mango 1 zak botersla 1 zoete punt paprika 2 tl. sesamolie 2 el. thaise zoete chilisaus naar smaak verse rode peper 1 doosje roze garnalen Snij alle ingrediënten…lees verder
Frambozen & bramen smoothie
Deze heerlijke, gezonde smoothie met bramen en frambozen is fris en romig. Geniet er van als ontbijt of heerlijk verfrissend en goed vullend tussendoortje. Het is ook een goede vervanger voor een (ongezonde) milkshake! Ingrediënten voor 1 persoon 1 banaan 200 g frambozen en bramen (diepvries) 250 ml melk 150 g yoghurt Vloeibare honing, naar…lees verder
Snelle salade – avocado, tomaat en ei
De salade op de foto heeft weinig uitleg nodig. We hebben de ingrediënten toch even voor je op een rijtje gezet: rijpe avocado cherrytomaatjes 2 gekookte eieren olie & azijn Italiaanse kruiden
…lees verderFrisse maaltijdsalade met asperges en geitenkaas
Dit is een recept voor een veelzijdige salade met asperges! De groente van het seizoen. Wist je dat witte asperges onder de grond groeien, terwijl groene asperges boven de grond groeien? Ingrediënten voor 4 personen 500 gram gekookte aardappelen 500 gram groene asperges 250 gram peultjes 2 little gem gesneden 200 gram cherrytomaten 5 eetlepels…lees verder
Zomerse gevulde tomaat
Dit is een bijzonder fijn voorgerecht voor bij een zomerse lunch of diner. Ingrediënten voor 4 personen 100 gram biologische basilicum-knoflook kaas zwarte olijven 8 handje verse basilicum handje rucola olijfolie (of mayonaise) zout en peper 4 grote trostomaten Lepel of snij de tomaten leeg. Bewaar het kapje van de tomaat om de gevulde tomaat…lees verder
Hazelnootschuimpjes
Verwarm de oven voor op 150˚C en ga dan aan de slag met de volgende ingrediënten: 4 eiwitten 50 gram poedersuiker 100 gram gemalen hazelnoten zout Kop de eiwitten stijf met een snufje zout. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, tot een stevig glanzend geheel ontstaat. Spatel de hazelnoten erdoor en maak hoopjes op…lees verder
Salade met aardbeien, ontbijtspek en sinaasappeldressing
Ingrediënten voor 4 personen 500 gram aardbeien 8 plakjes ontbijtspek (of kies de luxe variant met serrano- of parmaham) 200 gram feta 3 eetlepels sinaasappelsap + rasp gemengde sla 4 lente-uitjes, fijn gesneden olijfolie honing mosterd gember (poeder of fijngesneden) peper en zout Aan de slag was de sla en aardbeien bak het spek krokant…lees verder
Salade met boontjes, feta en walnoten
Heerlijk genieten van sperzieboontjes… Ingrediënten voor 4 personen 600 gram sperzieboontjes (fijn) 150 gram feta handje walnoten verse koriander scheutje olijfolie 1 teen knoflook Bereiding Kook de boontjes beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Maak ondertussen de dressing van fijngesnipperde olie, gebrokkelde feta en walnoten en de olijfolie. Als de boontjes afgekoeld zijn, kun je…lees verder
Sardines op de BBQ met rucola en pijnboompitten
Een verrassend recept voor op de barbecue! Gegrilde sardines, rucola en pijnboompitten. Recept voor 4 personen. Ingrediënten 12 verse sardines zakje rucola 50 gram pijnboompitten knoflook (2 tenen) sap van 1 limoen peper en zout flinke scheut olijfolie Bereiding Fileer de sardines. Let op dat deze sardines nog wel aan elkaar zitten bij het staartje. Pureer…lees verder
Appeltaart – vrij van gluten en suiker – erg lekker!
Mijn favoriete appeltaart is heel gezond! De taart is super gezond. Alleen maar pure producten. Ik heb het ooit uit een tijdschrift gescheurd en een beetje naar eigen hand gezet. De taart bestaat uit drie lagen. 1e laag – een mengsel van noten, rozijnen en dadels 2e laag – banaan met citroen 3e laag –…lees verder
Rode linzensoep met kokos – ook op ayurvedische wijze te bereiden!
Als je deze soep op ayurvedische wijze wilt maken, laat dan de knoflook en uien weg en vervang deze door asafoetida (te koop bij toko). Beetje ghi, boter of olie 2 teentjes knoflook, in plakjes 1 uit, gesnipperd 2 theelepels garam masala (kruidenmengsel, te koop bij toko/supermarkt. Of als je het zelf wilt maken: koriander,…lees verder
Bosvruchten smoothie
Een eenvoudige frisse smoothie van bosvruchten waar je eindeloos mee kunt variëren. 2 dl limonade (met of zonder koolzuur) 100 gr bosvruchten (uit de vriezer) Limonade kan heel gezond zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan biologische limonade siroop. Of een kant en klare cassisdrank (kijk dan goed dat er geen extra suiker of aspartaam aan toegevoegd…lees verder
Zalmforel uit de rookoven
Vanavond hebben we genoten van een heerlijke zalmforel uit de rookoven. Een eenvoudige manier van koken, heerlijk en heel gezond. Het recept is eenvoudig. Een goede verse vis even insmeren met zeezout en peper. De vis even open snijden en een takje verse tijm er tussen doen. Zo’n 25 minuten op het rookoventje en genieten!…lees verder
Gezonde shake met ananas en wortel
Ananas is goed voor de spijsvertering en kan helpen tegen ontstekingen. Wortels zijn goed voor de ogen en de huid. Kortom een wortel-ananasshake is een supergezonde shake en snel en makkelijk gemaakt. Voeg in de blender het volgende toe: wat vergruisd ijs (water) 2 wortels gewassen en in stukjes gesneden 150gr. ananas evt. aanvullen met…lees verder
Salade met watermeloen, feta en olijven
Wil je een simpele en gezonde salade maken ? Dan is deze salade met watermeloen echt iets voor je. Het is snel en makkelijk klaar te maken. Ingrediënten: – 100 gram watermeloen – 1/2 rode ui – 50 gram feta (= 5 blokjes) – 3 verse basilicum blaadjes – 8 kleine snoeptomaatjes – 5 olijven…lees verder