Rijstpapier is gemakkelijk te gebruiken. Veel mensen denken direct aan loempia’s wanneer ze aan rijstpapier denken. Dat is ook niet zo vreemd, want de Vietnamese loempia is misschien wel één van de meest geliefde gerechten van het continent. Het is echter lang niet het enige wat je kan maken met dit product. Er is zelfs…lees verder
Diner
Risotto met kruiden, recept van Vanessa
Een aantal keer per jaar ontvang ik een foodybox met nieuwe producten om te testen. Zo ook dit nieuwe risotto pakje met kruiden. Voor de oplettende gebruiker bij de foto onderaan: de bouillon blokjes heb ik uiteindelijk niet gebruikt;-) Wil je dit recept maken, maar kun je deze risotto met kruiden niet vinden, dan kun…lees verder
Plaattaart met spinazie en feta
ik ben gek op hartige tarte titan (omgekeerde taart) of een plaattaart. Heerlijk makkelijk om te maken en goed te vullen met groente. Zelf gebruik ik tegenwoordig glutenvrije bladerdeeg, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook een ‘gewone’ bodem van bladerdeeg kopen. Het is een ideaal gerecht als je visite krijgt. Zet het rustig…lees verder
Voorgerecht kerst: tips & tricks
Mag je dit jaar het voorgerecht serveren? Lees dan verder, want we hebben deze gang helemaal voor je ontleed. De variaties van het voorgerecht lijken oneindig. Toch zijn er handvatten die je kunt gebruiken om elke variatie tot een succesvol voorgerecht te toveren. Tips & Tricks komen voorbij met hier en daar een paar inspiratie-gerechten.…lees verder
Recept voor een goed vullende, romige groentesoep
Dinsdag is bij ons soepdag. Dat vinden wij handig, omdat zowel dochterlief als ik daarna nog gaan sporten. We eten liever niet al heel vroeg, maar met een flinke pan groentesoep ben je lekker flexibel. Het kan zelfs meegenomen worden. Wel vinden we het belangrijk dat de soep goed vult. Wel zo handig op een…lees verder
Recept voor een herfstsalade met gegrilde groenten
De herfstsalade is een heerlijke lauwwarme salade. Je kunt het maken op de laatste barbecue van het jaar of natuurlijk binnen in de oven. Door mijn aangepaste voedingspatroon vanwege het prikkelbare darmsyndroom, eet ik minder rauwe groente. Ik ben nu volop aan het grillen van groenten, heerlijk! Dit is echt een van mijn allerlekkerste salades,…lees verder
Recept voor een goed vullende, zoete tomatensoep. Mmmmm!
Als je een tomatensoep eet als avondeten, dan wil je natuurlijk wel een goed vullende soep. Dat gaat wel lukken met deze heerlijke zoete tomatensoep. Deze soep kun je prima eten als maaltijdsoep. Het soepenseizoen is weer aangebroken. In ieder geval bij ons! Zeker een keer in de week hebben we soep op het menu.…lees verder
Recept Courgette Carpaccio met Walnoten en Geitenkaas
Als je op vakantie bent in de streek van de walnoten (Dordogne – Frankrijk), dan kun je deze natuurlijk niet alleen daar laten. Met een flinke zak walnoten en flesje walnotenolie gingen we naar huis. Deze walnoten zijn echt een stuk lekkerder dan als je ze hier koopt, want ze zijn veel verser. Daardoor zijn…lees verder
Recept Flammkuchen met biet, pompoen en geitenkaas
Tijdens onze vakantie hebben we altijd een heel leuk adresje in Frankrijk waar we op de heen- of terugweg zeker even langs gaan. Het is een chambre d’Hotes met een table d’Hotes er bij. De kok is een gepensioneerde docent die heerlijke menu’s samenstelt. Hij weet dat ik een site met gezonde recepten heb. Ze…lees verder
Zachte knoflooksaus, gemaakt met zwarte knoflook
Een lekker en gezond recept voor een milde knoflooksaus. Het is gemaakt met zwarte knoflook. Zwarte knoflook is gefermenteerd en daardoor veel zachter van smaakt. En licht zoetjes! Weet je dat zwarte knoflook veel meer antioxidanten bevat dan gewone knoflook? Antioxidanten beschermen je tegen slecht en agressieve stoffen die schade kunnen aanbrengen aan lichaamscellen. Antioxidanten…lees verder
Recept voor ramen: soep met noodles en zalm
Een makkelijk dagje qua eten? Denk dan eens aan noedelsoep! Of eigenlijk beter gezegd: Ramen, een Japans soepje met noodles. Wij vinden het heerlijk! In het Foodypakket (dat krijg ik eens in drie maanden om producten uit te proberen), zat een kant-en-klaar pakketje ramen van het merk Saitaku. Dit was voor twee personen en ik…lees verder
Recept | Glutenvrije Pasta Pesto met Veldsla
In september ga ik starten met het FODMAP dieet, om minder last van mijn darmen te hebben. Nu ben ik wel alvast een beetje begonnen met het aanpassen van mijn eetpatroon, maar vlak voor de vakantie in Frankrijk beginnen met het elimineren van veel voeding is niet handig. Dat levert dan eigenlijk alleen meer stress…lees verder
Glutenvrije spinaziepannenkoeken met zalm
Deze week ben ik bij de diëtiste geweest om een start te maken met een passend dieet voor mijn prikkelbare darm. Vorige week is bevestigd dat ik het Prikkelbare DarmSyndroom (PDS) heb. Na jarenlange buikklachten is dat fijn om te weten, want nu kan ik er mee aan de slag! Waarschijnlijk begin ik over een…lees verder
Gezond recept | Volkoren naanbrood rijk belegd met lekkers!
Laatst was ik in een restaurant en zag daar iets lekkers op de menukaart staan, waar ik op dat moment geen trek in had. Het was wel makkelijk om zelf te maken, dus ik heb een foto gemaakt van de menu kaart (haha). Thuis ben ik op mijn manier aan de slag gegaan met dit…lees verder
Recept voor een lekkere frisse voorjaarssalade
Dit recept voor een voorjaarssalade is echt lekker makkelijk, maar door de verschillende ingrediënten ook zeer voedzaam. Je krijgt veel goede voedingsstoffen binnen. Het is heerlijk om dit te eten als lunch. Ga lekker even buiten zitten. Maar het kan ook als bijgerecht bij de avondmaaltijd. Ik ben er dol op! Recept voor deze voorjaarssalade…lees verder
Weekend recept: frittata uit de oven!
Frittata is altijd een lekkere en makkelijke maaltijd. De laatste tijd delen we daarom hier wat meer frittata gerechten, is het je al opgevallen? 😉 Ik maak frittata graag in het weekend, omdat het gewoon super smakelijk is en heel makkelijk te maken. En lekker voor jong en oud. Eigenlijk kun je er van alles…lees verder
Recept voor een sperziebonensalade
Ben je gek op salades, maar wil je ook eens wat anders, dan is dit een super lekker gerecht. Het is eenvoudig te maken. Deze sperziebonensalade kun je eten als bijgerecht tijdens de hoofdmaaltijd. Maar ook is het lekker bij de barbecue deze zomer. Hoe maak je deze sperziebonensalade? Ingrediënten (maaltijd voor 4 personen) 500…lees verder
Recept | Traybake van kip, broccoli, paprika en zoete aardappel
Ik kwam een soortgelijk recept tegen voor een traybake in een tijdschrift en ik heb hier mijn eigen draai aangegeven. Niet iedereen weet nog wat een traybake is, terwijl ik het ideaal en makkelijk vind! Dus… Wat is een traybake? Kort gezegd is het een volledige maaltijd die je klaarmaakt op een bakplaat in de…lees verder
Gezond recept | Amandel-broccolisoep
Deze amandel-broccolisoep vinden wij thuis erg lekker. Bovendien is het echt een recept dat je naar eigen wens kunt maken. Wil je een dikkere broccolisoep, doe je er minder water bij. Wil je een romigere soep, doe je er een extra scheutje slagroom door. De basis is super simpel en geeft ruimte voor je eigen…lees verder
Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie
Meer groenten eten is echt goed voor ons. En daarbij vind ik het belangrijk dat vegetarische gerechten niet alleen goed voor ons zijn, maar ook voor onze planeet. Vandaar dat wij thuis vaak vegetarisch eten. Wij zijn geen 100% vegetariërs, maar we eten wel heel bewust veel minder vlees. Hieronder deel ik ook graag een…lees verder
Hoe maak je een frittata in de Airfryer? 2 recepten!
Laatst maakte Vanessa frittata in de oven, maar je kunt het ook heel makkelijk in de Airfryer maken. Wij gebruiken thuis best vaak de Airfryer. Onlangs hebben we weer een nieuwe Airfryer gekocht. Daar heb ik meteen een bakblik en muffinvormpjes bij besteld. Al met al is de aanschaf niet goedkoop, maar we gebruiken het…lees verder
Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
Vorige week kwam mijn bonusdochter met een kant-en-klaar bakje zoete aardappelspread thuis. Dat smaakte prima, maar ik maak het toch liever zelf. Dus deze week ging ik hier meteen mee aan de gang. Het is best makkelijk, maar het kost wel wat tijd. Hieronder deel ik het recept en laat ik zien hoe ik de…lees verder
Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
Dit is een heerlijke, gezonde en klassieke maaltijd. Je maakt deze stoofpot in een stoofpan. Wij vinden dit thuis een lekkere, goed vullende maaltijd. Alleen vindt mijn dochter de pastinaakpuree iets minder, dus voor haar maak ik meestal een aardappelpuree erbij. Kies je voor pastinaakpuree dan is het een koolhydraatarme maaltijd. Hieronder deel ik graag…lees verder
Recept | Risotto met zalm en erwten
Risotto is echt heel lekker en makkelijk. En in veel variaties te maken. Het enige is, dat het koken van de risotto wel wat aandacht nodig heeft. De risottorijst moet je blijven roeren en je moet (door het verdampen) steeds een beetje bouillon toevoegen, tot de rijst lekker zacht is. Dat duurt meestal zo’n 25…lees verder
Recept kabeljauw met zoete aardappel, paddenstoelen en prei
Vis is een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten. Vis is rijk aan vitamine B12 en de mineralen jodium, fosfor en seleen. Deze mineralen zijn op hun beurt weer heel belangrijk voor je immuunsysteem. Lees ook ons artikel: Waarom is vis gezond? Dit gezonde en lekkere kabeljauwrecept…lees verder