Mijn dochter van 10 is sinds kort vegetarisch geworden, maar had wel trek in andijviestamppot. Dus uitdaging nummer 1 en ik ben niet zo’n fan van aardappels. Uitdaging 2 was dus een goede vervanger van de aardappels. Dat werd bloemkool. We hebben genoten van deze vegan én koolhydraatarme andijviestamppot. Ingrediënten voor 4 personen kleine bloemkool…lees verder
Diner
Gratis e-book met bonenrecepten. Want, bonen zijn gezond!
Een paar jaar terug zagen we al de trend dat bonen steeds populairder worden. Toch is nog niet iedereen overtuigd, want er zijn genoeg mensen die niet zo snel kiezen voor bonen bij de maaltijd. Bonen zijn gezond, maar waarom eten we ze dan zo weinig? Bonen zijn lekker, gezond én lief voor onze planeet.…lees verder
Koolhydraatarme poffertjes gemaakt met roomkaas
Ik kon eerst nauwelijks geloven dat je met ei en roomkaas smakelijke poffertjes kan maken. Maar het kan echt! Ik heb het recept ooit uit het boek Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen gehaald. Je kunt deze poffertjes maken in een gewone poffertjespan. Ik heb deze poffertjes gemaakt (heel makkelijk) in het Tefal Multisnack apparaat. Je kunt…lees verder
Carpaccio-pastasalade
Deze carpaccio-pastasalade hebben we al een paar keer gemaakt en bij ons thuis is dat een groot succes. Zeker voor het sporten is dit een goede maaltijd. Niet te zwaar, maar vult wel goed. En je bent zo klaar met de bereiding van de pastasalade! Ik maak alles meteen klaar op het bord zelf en…lees verder
Lekkere en makkelijke glutenvrije wraps, herfstrecepten
Voor mensen die glutenvrij eten is het soms lastiger om even snel iets op tafel te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoorden aardig wat kant-en-klare producten in de supermarkt te vinden en heb je zelfs speciale glutenvrije winkels. Om deze mensen te helpen heb ik geëxperimenteerd met glutenvrije wraps en een paar variaties op een glutenvrije…lees verder
Wokrecept met courgette, pesto, knoflook en nootjes
Soms ben ik echt verbaasd van de eenvoud van heerlijke gerechten. Manlief is gek op kip van het spit van de locale kippenboer. Hij kwam uit het werk en ging eigenlijk gelijk de deur weer uit, met de mededeling ‘Ik ga kip halen!’ Oké, ik was nog aan het werk, dus hup snel aan de…lees verder
Pastasalade met tonijn
Heb je zin een goedvullende, maar makkelijke maaltijd? Dan is deze koude pastasalade met tonijn en groenten echt een goede en gezonde keuze. Je kunt deze salade als lunch of avondmaaltijd eten en eventueel ook meenemen naar je werk. Ingrediënten: (voor twee personen) 150 gram spelt of volkoren penne 75 gram broccoli 120 gram komkommer…lees verder
Aziatische bospaddestoelensoep met kip
Dit is echt een heerlijke bospaddestoelensoep met uiteraard paddestoelen, kip, bosui en bleekselderij. En ook nog heel gezond & mager! Eetbare paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen (vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels) en weinig calorieën en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon. Bleekselderij zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Maar ook voor gezonde…lees verder
Slanke herfst- of winterse versie van courgettini (courgette pasta)
In de zomer zijn we echt gek op rauwe courgettini. Een makkelijke lunch of diner met tomaten en pesto. Ik ben nu gaan experimenteren met een meer herfstversie, door de courgette ook te roerbakken. Door courgette te gebruiken in plaats van ‘gewone’ pasta, eet je minder koolhydraten en dat is heel goed voor de slanke…lees verder
Homemade tomatenspread
Tomatenspread is heel lekker en op vele manieren te gebruiken om je maaltijd te verreiken. Denk aan: op een boterham of cracker (evt. aangevuld met vlees of kaas) door een salade (snelle salade die ik wel eens maak is rucola met spread en wat pompoenpitten) basis voor op een ‘gezonde’ pizza op een bruchetta (warm…lees verder
Bruschetta’s met tomaat
Om het heerlijke vakantiegevoel een beetje vast te houden, kun je deze heerlijke Italiaanse bruschetta’s met tomaat maken. Dit soort tomatenbruschetta’s zijn echt typische hapjes in Toscane. Ingrediënten: volkoren-granen stokbrood (of andere variant) 4 stevige tomaten 1 teen knoflook 10 blaadjes basilicum 1 theelepel Italiaanse kruiden 1 eetlepel olijfolie snufje zout eventueel Hoe maak je…lees verder
Heerlijke Italiaanse aubergine hapjes van de BBQ
Het weer is de komende dagen nog prima, dus de barbecue zal weer regelmatig aangaan bij veel mensen. Maak dan eens deze lekkere snel-klaar Italiaanse aubergine hapjes. Ze kunnen prima het stokbroodje kruidenboter vervangen en zijn koolhydraatarm en veel gezonder! Je kunt het natuurlijk ook maken als je een grillplaat hebt, dan hoeft het niet…lees verder
Bietencarpaccio met bramen
Bietjes zijn heel gezond en makkelijk te maken. Ik heb er een bietencarpaccio met bramen van gemaakt. Al is dit natuurlijk misbruik van het woord carpaccio. Maar dat doen we wel vaker ;-)) Ingrediënten 1 portie (bord) bestaat uit: 1 flinke gekookte biet handje veldsla 50 gr. zachte geitenkaas 5 bramen 1 el. pijnboompitten 1…lees verder
Watermeloenpizza met feta en olijven
Vorige week heb ik een lekker recept online gezet met een gezonde watermeloenpizza, om kinderen (en jezelf) fruit te laten eten. Vandaag heb ik eigenlijk een lekkerdere variant uitgewerkt. Persoonlijk vind ik dit recept lekkerder, omdat de combinatie van zoet en zout wel spannend is. Meloenpizza met feta en olijven! Je ziet op deze foto…lees verder
Italiaanse vijgensalade
In Italië kon ik de vijgen zelf plukken. En dat vijgen gezond zijn, kun je lezen in een blog dat we eerder schreven. Mijn geplukte vijgen wilde ik graag verwerken in een salade. Dat resulteerde in deze heerlijke verse Italiaanse vijgensalade met prosciutto ham. Hieronder vind je het recept. Ingrediënten voor 1 portie: handje veldsla…lees verder
Koolhydraatarme cannelloni met koolbladeren
Kortgeleden liep ik in de supermarkt en kwam coolwraps tegen. Een coolwrap is een grote platte witte kool, waarvan je de bladeren als wrap kunt gebruiken. Dat is echt iets voor mij om uit te testen. Ik heb er cannelloni van gemaakt. Lekkere koolhydraatarme ‘pasta’. Maar er kan nog veel meer mee, denk aan Mexicaanse…lees verder
Shake, rijk aan eiwitten met banaan en pindakaas!
Toen ik de combinatie las, een shake met pindakaas! Toen dacht ik, dat ga ik eens uitproberen. En het is erg lekker. Denk niet gelijk aan een kleffe pindakaassmaak, maar juist een heerlijke combinatie met kaneel. Ingrediënten voor 1 persoon 1 banaan 250 ml. (magere) yoghurt 25 gr. pindakaas (puur pinda) 100 ml. amandelmelk flinke…lees verder
Pittige tomaten salsa
Een heerlijk makkelijk receptje om te maken in grotere hoeveelheid, zodat je het kunt gebruiken op verschillende momenten. Gewoon puur natuur, in een (sla)wrap, op een crostini of door een salade. Niet te veel natuurlijk, want dan gaat het bederven. Een paar dagen in de koelkast is geen probleem. Ingrediënten 250 gr. tomaten (zonder zaadjes…lees verder
Witlof salade met appel, feta en pompoenpitten
Witlof wordt steeds vaker gegeten als salade. Heel makkelijk en ook handig als je een kleine portie wilt maken (alleen voor je eigen lunch). Van de week ben ik gaan experimenteren met appel, feta, blauwe bessen en pitten. Wat ik zelf het lekkere aan witlofsalade vind, is de combinatie van de bittere groente met zoete…lees verder
Gezond happen van de plank
Dit blog is helemaal volgens de laatste trend: happen van de plank. Ik heb een paar gezonde recepten uitgewerkt! En natuurlijk ook een beetje makkelijk, want we willen wel dat het een beetje snel op tafel staat ;-)) Courgetterolletjes Snij met een kaasschaaf of mandoline dunne plakken van een courgette. Gril deze in een grillpan…lees verder
Little gem – kleine slakopjes van de barbecue
Hier spreekt de groenteliefhebber weer. We hebben een gasbarbecue, ook wel bekend als buitenkeuken. Dus wij koken met mooi weer altijd buiten. Dan wil je niet elke keer zo’n barbecue met veel vlees. Dus weer iets lekkers gegeten van de barbecue. Deze keer gaan de credits naar mijn vader. Hij heeft dit voor het eerst…lees verder
Groente op de barbecue: gegratineerde venkel
Zelf ben ik er al tijden gek op: Groente grillen op de barbecue. Maar het is soms wel zoeken naar goede recepten. Gelukkig zijn er steeds meer mensen gek op groente van de barbecue. Het is toch echt beter voor je lichaam dan al het vlees en witte stokbrood. Vandaag weer een lekker receptje om…lees verder
Zomerse salade met aardbeien en geitenkaas
Ik ben er echt gek op en ik eet het in deze periode van het jaar dan ook bijna elke dag: aardbeien! Vandaar dat ik weer eens aan de slag ging met een lekkere salade, maar dan met aardbeien. Hieronder vind je het recept voor deze zomerse salade met aardbeien en geitenkaas. We hebben laatst trouwens…lees verder
Romige spinaziesoep met kokos en zalm (4 ingrediënten!)
Ook dit recept voor een romige spinaziesoep vind je terug in het Allermakkelijkste Kookboek ter Wereld Light. Hier maakten wij onlangs een boekverslag van. Een leuk kookboek met per recept 5 ingrediënten en in 4 stappen klaar. Hieronder lees je hoe je de spinaziesoep maakt. Romige spinaziesoep met kokos en zalm 4 personen Ingrediënten 150…lees verder
Hartige taart met tomaat en geitenkaas, slechts 4 ingrediënten!
Laatst hebben we een boekverslag gemaakt van Het allermakkelijkste kookboek light. Dit is een recept uit dit kookboek. Met slechts 4 ingrediënten en snel klaar! Hartige taart met tomaat, geitenkaas en rozemarijn Dit vegetarische recept is snel klaar, al moet je wel even rekening houden met de tijd dat het in de oven staat. Hieronder…lees verder