Een tijdje terug heb ik gedroogde blauwe bessen gekocht. Ik dacht dat is handig en lekker om in huis te hebben. Zo uit het handje eten, net als rozijnen, is niet zo lekker. Dus tijd voor een creatief recept! Ingrediënten 100 gram havermeel 100 gram amandelmeel 3 eetl. honing 1 theel. bakingsoda 1 ei 1……. lees verder
Lunch
Oranjesoep van paprika en tomaten
Koningsdag betekent vaak heel veel ongezonds op straat eten en misschien net even een glaasje te veel drinken. Of de avond ervoor natuurlijk. Een paar keer per jaar is het natuurlijk niet erg om een beetje minder op te letten. Het is dan wel fijn dat er thuis een heerlijke pan gezonde soep klaar staat,……. lees verder
5 heerlijke gezonde paasrecepten
Volgend weekend is het alweer Pasen. We willen je bij deze inspireren met recepten voor de Paasbrunch. Dat is toch wel de Nederlandse traditie. Al zien we ook steeds vaker dat het diner met Pasen ook steeds uitgebreider wordt. Zondagochtend schuiven we met z’n allen aan een gezellig gedekte tafel met heerlijke gerechten. We hebben……. lees verder
Zelfgemaakte Ceasar salade met extra groente
Mijn dochter is gek op ceasar salade, maar alleen salade geeft niet altijd de juiste voldoening. Nu heb ik een aantal haricot verts toegevoegd, waardoor het extra vullend is. Lekker als hoofdgerecht in de zomer, bijgerecht of als lunch. Bekijk het makkelijke recept! Ingrediënten voor 2 personen 2 kropjes little gem sla 100 gram (biologische)……. lees verder
Pesto van rucola met walnoten, lekker op een cracker met geitenkaas
Meer groente eten kan ook heel makkelijk op je boterham of cracker. Deze cracker die ik ga eten, is gemaakt van kikkererwten. Deze vinden wij thuis een heerlijk alternatief voor een (tarwe)boterham. De smaak is vergelijkbaar met zo’n witte luchtige cracker, alleen vult deze veel beter en heeft meer voedingswaarde. Vandaag heb ik als beleg……. lees verder
10 andere manieren om bloemkool te eten
Bloemkool met een papje, wie kent het niet? Maar bloemkool is veelzijdig, je kunt het op veel verschillende manieren eten. Bovendien is bloemkool gezond, dus het is ook goed om het vaker te eten. Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten met bloemkool. Maar zeker geen recepten voor de ‘gewone’ bloemkool met een papje. Bloemkool……. lees verder
Gerookte haringfilet op geroosterd brood
Vanessa heeft laatst een blog geschreven over het MSC keurmerk op visproducten. Sindsdien let ik werkelijk in elke winkel bij de vis of dit keurmerk er wel op staat. Dus toen ik laatst vis op brood wilde, zag ik tot mijn vreugde dat er bij de supermarkt genoeg visproducten zijn met dit MSC keurmerk. Zelfs……. lees verder
Koolhydraatarme lunch met duurzaam gevangen makreel
Dit is een recept voor een aantal personen of een aantal lunches. Zelf ben ik gek op ‘preppen’, oftewel gezonde maaltijden klaar maken, die je later kunt eten als je even minder tijd hebt. Vandaag heb ik een koolhydraatarme tortilla of hartige taart gemaakt. Het is maar hoe je het noemt. Ik heb bewust gekozen……. lees verder
Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip
Vorige week heb ik zelf Baba Ganoush gemaakt, of te wel een gegrilde, feestelijke auberginedip! Het is makkelijk te makken, alleen heb je wel even de tijd nodig om je aubergine te grillen. Dat heb ik heel simpel gedaan tijdens het bereiden van een gegrilde aubergine maaltijd 😉 Ingrediënten 1 aubergine 2 tl. Curry Madras……. lees verder
Pompoensoep met chorizo
Wil je eens een pompoensoep maken, die je nog nooit geproefd hebt? En die echt heel erg lekker is? Waarom onderstaand pompoensoep recept maken? Wel, nu je toch al hier tot hier hebt gelezen… Ik geef toe: er bestaan 1001 recepten om pompoensoep te maken. Oeps, net gegoogeld: er bestaan zelfs 622.000 pompoen recepten daar……. lees verder
Gebakken rijst met Falafel (vegan)
Mijn gerechten zijn allemaal vegetarisch en de meeste zijn helemaal plantaardig en dus veganistisch. Ik ben al in 60 landen geweest en haal veel inspiratie voor mijn gerechten uit het reizen. Zo ontdekte ik falafel in Israël en merkte hoe ze in Azië de rijst vaak nog even meebakken. Dat bracht mij op het idee voor……. lees verder
Snelle soep van wortel & pastinaak
Soms heb je wat groente gekocht en ben je ze ‘vergeten’ en liggen ze in de koelkast. Zo had ik deze week wortel en pastinaak liggen. Dus ik ben aan de slag gegaan met een heerlijk creatief soepje. Snel natuurlijk, want we gaan wel sporten en hebben niet veel tijd! Hieronder lees je hoe je……. lees verder
Homemade nutella al la Jamie Oliver
In onze straat staat een hazelaar en ik wilde graag iets doen met al die hazelnoten die er in onze straat liggen. We kregen net het nieuwe boek van Jamie Oliver toegestuurd om te reviewen. Ik vind het het reviewen aan de hand van een recept het leukst om te doen. En wat is er……. lees verder
Courgettetaart maken met 4 ingrediënten
Dit heerlijke recept heb ik uit het boek Nog eenvoudiger 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Ik was meteen enthousiast en het ziet er in het boek ook heerlijk uit. Ik was benieuwd of ik dit ook zo kon maken. Bovendien is het een heel gezond recept met pure ingrediënten. Daar houd ik van 🙂 En,……. lees verder
Zomerse salade met tuinerwten en gebakken aardappel
Er is een nieuw kookboek van Vegalicious uit en dat ging ik gelijk uitproberen. Er staan allerlei aparte recepten in het boek, 100% vegetarisch natuurlijk! Het recept dat ik gemaakt heb, is een zomerse salade. Al is het een recept dat je ook in andere jaargetijden kunt eten. Alleen liep ik er nu tegen aan……. lees verder
Gevulde courgette met spekjes
Een heerlijke koolhydraatarme lunch met gevulde courgettes, gebakken in de oven. Dit eenvoudige recept hebben wij gemaakt naar aanleiding van een boekverslag dat ik maakte voor Het Allermakkelijkste Studenten Kookboek ter Wereld. Op een warme dag in ons vakantiehuisje hadden wij weinig puf om te koken. Ook weinig trek in een stevige maaltijd. Dus werden……. lees verder
3 recepten gemaakt met hakmolen met trekkoord
Jenny gebruikt al tijden een handige hakmolen met trekkoord om van alles in no time klein te snijden. Daar is ze altijd enthousiast over, omdat het zo verbazingwekkend eenvoudig werkt. Toen de ‘Tefal 5 second chopper‘ opgestuurd werd om te reviewen, wilde ik die graag uitproberen. Zij heeft ‘m al 😉 Voor ik een paar……. lees verder
Recept voor een heerlijke Vegan Salade met 7 ingrediënten
Geïnspireerd op het boek 7 ingrediënten vegan van Rita Serano heb ik een heerlijke salade gemaakt. Het is echt een andere salade dan ik gewend ben. Ik had niet alles in huis, dus heb ik er mijn eigen variant van gemaakt. Dat vind ik overigens leuk aan dit soort kookboeken. Je krijgt weer genoeg nieuwe inspiratie,……. lees verder
Tomaten-ham-salade uit het boek van Cortvriendt en Naessens
Uit het nieuwe boek Puur & Lichter (binnenkort boekverslag op deze site) heb ik deze lekkere tomaten-ham-salade gemaakt. Heerlijk als lunch! Dit kookboek is best bijzonder, want het is een samenwerking tussen de bekende bestseller auteurs Pascale Naessens en William Cortvriendt. Over beiden hebben we al eerder op deze site geschreven. William is arts en……. lees verder
Recept voor glutenvrije kleine naanbroodjes (met de grillpan)
Deze glutenvrije naanbroodjes smaken heerlijk bij de soep, barbecue of als borrelhapje. Ook kinderen zullen deze glutenvrije variant heerlijk vinden. Dit heerlijke recept voor naanbroodjes kregen we van Vera, zij heeft een FB groep waar zij nog meer glutenvrije recepten deelt. Vera schrijft: “Toen wij 1,5 jaar geleden na een zoektocht bij de MDL arts……. lees verder
Gazpacho met tomaat en aardbeien, recept met bloemen!
Groenten en bloemen die in je tuin kunt laten groeien en daarna kunt eten! Mooiwatplantendoen.nl hoopt dat wij allemaal nog meer uit eigen tuin eten en wil daarom graag dit recept met jullie delen. Dit recept voor een heerlijke gazpacho met bloemen is bedacht door Jonathan Karpathios. Hij is groentekoning en chefkok. Ingrediënten gazpacho Dit……. lees verder
Courgetti met aardbeien en geitenkaas
En toen deed ik het voorraaddoosje open, om de reeds geopende pakje gekookte bietjes te pakken, voor een bietensaladerecept van Jenny, waren de bietjes beschimmeld. Bah! Dat werd ‘m toch niet. Dus ik ben creatief aan de slag gegaan en het was echt super lekker. Vandaar dat ik het gelijk met jullie deel. Ingrediënten voor……. lees verder
Komkommer-paprikasalade – ideaal voor de picknick
Afgelopen zondag had ik een super leuke afspraak. Samen met vrienden gingen we naar het strand en we hadden afgesproken om te gaan picknicken. Deze vrienden zijn ook gek op gezond eten en het zelf maken van allerlei recepten. Dus ik kon natuurlijk niet met een boterham met kaas aankomen;-) (al zal ik dat sowieso……. lees verder
Recept Perensalade
In de zomer is het heerlijk om een lekkere perensalade te maken. Niet alleen bij het avondeten, ook als lunch is dit heerlijk! Peren zijn bovendien erg gezond en gecombineerd met bladspinazie maak je echt een supergezonde maaltijd. Je kunt het als bijgerecht maken, maar ook als maaltijdsalade. Gebruik dan nog wat meer peer. Ingrediënten:……. lees verder
Zoete, snelle tomatensalade met hüttenkäse
Vorige week kreeg ik een nieuwe Foodybox. Dat is een doos met allerlei ingrediënten waar ik lekker creatief mee aan de slag kan gaan. In dit artikel werk ik de tomatensalade uit, die ik gemaakt heb met hele kleine Tommies. Dat zijn nog zoetere snoeptomaatjes 😉 Ingrediënten Bakje Tommies snoeptomaatjes* Bakje hüttenkäse van Arla* 6-7……. lees verder