Groentespreads zelf maken is heel eenvoudig. Deze helemaal ;-)) Ik heb maar 3 ingrediënten gebruikt en als je niet van wasabi houdt, dan zijn het er zelfs maar 2! Waarom zijn bietjes gezond? Ik heb het even opgezocht op de website van Juglen Zwaan. Hij heeft toch echt veel kennis van voeding. Hij heeft de…lees verder
Lunch
Groente frittata – voor een makkelijke koolhydraatarme lunch
Wil je gezond lunchen en de koolhydraten wat vaker laten staan. Ga dan aan de slag met deze redelijk eenvoudige frittata. Het is handig om het in het weekend te maken en een paar stukjes te bewaren voor de week en de rest kun je in de vriezer stoppen. Of je maakt een frittata voor…lees verder
Speculaaspoffertjes
Ik ben gek op speculaas. Ik doe zelfs speculaaskruiden door mijn havermout. Dan smaakt het allemaal net weer wat anders! Maar deze keer maakte ik speculaaspoffertjes. Ik voel mij het lekkerst met maximaal 3 maaltijden per dag. Ik eet heel weinig tussendoortjes, omdat mijn energie dan naar beneden gaat. Iedereen is anders… De maaltijden die…lees verder
Smoothies drinken voor meer energie in de herfst
De wintertijd is officieel begonnen. De dagen zijn daardoor korter en donkerder. Voor veel mensen betekent dit minder energie. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je energielevels hoog te houden in deze tijd. Zo helpt het om voldoende water te drinken, te blijven bewegen, koud af te douchen, snelle koolhydraten te vermijden en zo puur…lees verder
Gratis e-book met bonenrecepten. Want, bonen zijn gezond!
Een paar jaar terug zagen we al de trend dat bonen steeds populairder worden. Toch is nog niet iedereen overtuigd, want er zijn genoeg mensen die niet zo snel kiezen voor bonen bij de maaltijd. Bonen zijn gezond, maar waarom eten we ze dan zo weinig? Bonen zijn lekker, gezond én lief voor onze planeet.…lees verder
Gezonde lunch | lunchkoeken van wortel en gepofte quinoa
Heb je nog wat worteltjes over? Maak dan deze lekkere koekjes met geitenkaas. We hebben al 8 redenen waarom wortels gezond zijn op onze site staan. Dus dat hoef ik niet te herhalen ;-)) Groentekoeken of pannenkoekjes zijn top, omdat je zo extra groente eet. We weten allemaal dat we vaak tekort groente eten. Dit…lees verder
Koolhydraatarme poffertjes gemaakt met roomkaas
Ik kon eerst nauwelijks geloven dat je met ei en roomkaas smakelijke poffertjes kan maken. Maar het kan echt! Ik heb het recept ooit uit het boek Koolhydraatarme recepten uit Oanh’s Kitchen gehaald. Je kunt deze poffertjes maken in een gewone poffertjespan. Ik heb deze poffertjes gemaakt (heel makkelijk) in het Tefal Multisnack apparaat. Je kunt…lees verder
Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika
Een lekker vegan broodje, daar kun je me wel blij mee maken! Zoals deze sandwich met gegrilde paprika en avocado. Heel gezond en het vult erg goed. Je kunt er dan de hele middag weer tegenaan! Hieronder vind je mijn recept voor deze vegan sandwich. Ingrediënten: Dit is voor 1 sandwich, maar waarschijnlijk kun je…lees verder
Lekkere en makkelijke glutenvrije wraps, herfstrecepten
Voor mensen die glutenvrij eten is het soms lastiger om even snel iets op tafel te zetten. Gelukkig zijn er tegenwoorden aardig wat kant-en-klare producten in de supermarkt te vinden en heb je zelfs speciale glutenvrije winkels. Om deze mensen te helpen heb ik geëxperimenteerd met glutenvrije wraps en een paar variaties op een glutenvrije…lees verder
Pastasalade met tonijn
Heb je zin een goedvullende, maar makkelijke maaltijd? Dan is deze koude pastasalade met tonijn en groenten echt een goede en gezonde keuze. Je kunt deze salade als lunch of avondmaaltijd eten en eventueel ook meenemen naar je werk. Ingrediënten: (voor twee personen) 150 gram spelt of volkoren penne 75 gram broccoli 120 gram komkommer…lees verder
Aziatische bospaddestoelensoep met kip
Dit is echt een heerlijke bospaddestoelensoep met uiteraard paddestoelen, kip, bosui en bleekselderij. En ook nog heel gezond & mager! Eetbare paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen (vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels) en weinig calorieën en passen daardoor goed in een gezond eetpatroon. Bleekselderij zorgt voor een goede weerstand en is belangrijk voor het gezichtsvermogen. Maar ook voor gezonde…lees verder
Superlekkere havermoutmeel wafels met kokosbloesemsuiker
Ik probeer al een poosje van die lekkere knapperige wafels na te maken, maar dan een stuk gezonder. En vandaag leek het er toch wel heel erg op. Zonder topping of andere toevoegingen op de wafel smaakte de wafel ook super lekker. De bereiding, inclusief alle ingrediënten die ik heb gebruikt, leg ik hieronder uit.…lees verder
Superlekkere wafels voor het ontbijt!
Ga je vaak in de ochtend sporten? Neem dan een eiwitrijk ontbijt. Deze wafels (ook te maken als pannenkoeken) bevatten meer proteïne doordat er eiwitpoeder is in verwerkt. Ik maak ze vaak als ik ’s morgens wandelbootcamps geef. Wat ik handig vind, is ’s avonds het beslag klaar maken. Zodat ik ’s morgens alleen maar…lees verder
Homemade tomatenspread
Tomatenspread is heel lekker en op vele manieren te gebruiken om je maaltijd te verreiken. Denk aan: op een boterham of cracker (evt. aangevuld met vlees of kaas) door een salade (snelle salade die ik wel eens maak is rucola met spread en wat pompoenpitten) basis voor op een ‘gezonde’ pizza op een bruchetta (warm…lees verder
Slarolletjes met komkommer en wortel
Een heel makkelijk koolhydraatarm recept voor de lunch of tussendoor zijn deze slarolletjes. Ingrediënten voor 1 persoon 1 kropje little gem of andere kleine sla halve komkommer bospeentjes 2 stengels bleekselderij rode of groene paprika 2 eetlepels Griekse yoghurt 1 theelepel gedroogde dille zout en peper Extra nodig een leuk touwtje, bijvoorbeeld te koop bij…lees verder
Bruschetta’s met tomaat
Om het heerlijke vakantiegevoel een beetje vast te houden, kun je deze heerlijke Italiaanse bruschetta’s met tomaat maken. Dit soort tomatenbruschetta’s zijn echt typische hapjes in Toscane. Ingrediënten: volkoren-granen stokbrood (of andere variant) 4 stevige tomaten 1 teen knoflook 10 blaadjes basilicum 1 theelepel Italiaanse kruiden 1 eetlepel olijfolie snufje zout eventueel Hoe maak je…lees verder
Haver-kokos-amandel-bessenbrood met chocolade
Het is een hele mond vol deze titel. Maar het is ook een brood (of zoals mijn man zegt, cake) met veel verschillende ingrediënten. Vooral door de stukken chocolade in het midden is het erg lekker! Dit haver-kokos-amandel-bessenbrood met chocolade is bovendien gluten- en suikervrij! Ingrediënten voor één brood 100 gr. (glutenvrije) havermout 100 gr.…lees verder
Bietencarpaccio met bramen
Bietjes zijn heel gezond en makkelijk te maken. Ik heb er een bietencarpaccio met bramen van gemaakt. Al is dit natuurlijk misbruik van het woord carpaccio. Maar dat doen we wel vaker ;-)) Ingrediënten 1 portie (bord) bestaat uit: 1 flinke gekookte biet handje veldsla 50 gr. zachte geitenkaas 5 bramen 1 el. pijnboompitten 1…lees verder
Glutenvrije amandelcrackers
Wil je graag crackers eten, die niet van tarwe gemaakt zijn? Dan zijn deze glutenvrije amandelcrackers die ik gemaakt heb met amandelmeel een heerlijk alternatief. Let wel op dat je er niet te veel van neemt, mocht je op je gewicht letten. Want het aantal calorieën is niet super laag (afhankelijk van de soorten zaden…lees verder
Watermeloenpizza met feta en olijven
Vorige week heb ik een lekker recept online gezet met een gezonde watermeloenpizza, om kinderen (en jezelf) fruit te laten eten. Vandaag heb ik eigenlijk een lekkerdere variant uitgewerkt. Persoonlijk vind ik dit recept lekkerder, omdat de combinatie van zoet en zout wel spannend is. Meloenpizza met feta en olijven! Je ziet op deze foto…lees verder
Tonijnsalade met avocado en amandelen
Ook op de camping vind ik het heerlijk om gezonde maaltijden te bereiden. Zoals deze tonijnsalade met avocado en amandelen, die we gegeten hebben in Italië. Je kunt het recept makkelijk maken en het smaakt echt heerlijk! Ingrediënten: kleine krop krul sla blikje tonijn op water 10 zwarte olijven (zonder pit) 10-20 licht geroosterde amandelen…lees verder
Italiaanse vijgensalade
In Italië kon ik de vijgen zelf plukken. En dat vijgen gezond zijn, kun je lezen in een blog dat we eerder schreven. Mijn geplukte vijgen wilde ik graag verwerken in een salade. Dat resulteerde in deze heerlijke verse Italiaanse vijgensalade met prosciutto ham. Hieronder vind je het recept. Ingrediënten voor 1 portie: handje veldsla…lees verder
Zelfgemaakte hummus van Annemarie
Er zijn verschillende recepten voor hummus. Dit is de zelfgemaakte hummus van Annemarie (south-end food & health coaching). Altijd lekker een nieuwe variant op onze site! Ingrediënten voor de hummus 1 blik kikkererwten 1 theelepel (hete) paprikapoeder 1 theelepel ras el hanout 1 theelepel garam masala 1 à 2 eetlepels tahin (sesampasta) 6 eetlepels extra…lees verder
Shake, rijk aan eiwitten met banaan en pindakaas!
Toen ik de combinatie las, een shake met pindakaas! Toen dacht ik, dat ga ik eens uitproberen. En het is erg lekker. Denk niet gelijk aan een kleffe pindakaassmaak, maar juist een heerlijke combinatie met kaneel. Ingrediënten voor 1 persoon 1 banaan 250 ml. (magere) yoghurt 25 gr. pindakaas (puur pinda) 100 ml. amandelmelk flinke…lees verder
Pittige tomaten salsa
Een heerlijk makkelijk receptje om te maken in grotere hoeveelheid, zodat je het kunt gebruiken op verschillende momenten. Gewoon puur natuur, in een (sla)wrap, op een crostini of door een salade. Niet te veel natuurlijk, want dan gaat het bederven. Een paar dagen in de koelkast is geen probleem. Ingrediënten 250 gr. tomaten (zonder zaadjes…lees verder